EconomieȘoldănești

Roada e bună, dar preţurile de achiziţie nu-i satisfac pe agricultori

În gospodăriile agricole din raionul Şoldăneşti este în toi recoltarea culturilor din grupa a doua, lucrări care în anul curent, potrivit lui Maxim Losenco, specialist în problemele planificării şi prognozării producţiei agricole la Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești, au început mai devreme ca de obicei. Acum se lucrează intens la recoltarea florii-soarelui, care în ansamblu pe raion ocupă circa 7 mii de hectare.

Deocamdată roada de seminţe oleaginoase se cifrează în limita a 2,2-2,5 tone la hectar. Agricultorii sunt îngrijoraţi că preţul de achiziţie a florii-soarelui s-a redus comparativ cu anii trecuţi, în timp ce cheltuielile de producere au crescut, mai ales din cauza agenţilor energetici, chimicalelor, fertilizanţilor etc.

În paralel cu recoltarea florii-soarelui se desfăşoară și recoltarea soiurilor timpurii de soia și porumb. Roada de porumb, potrivit prognozelor, se aşteaptă să fie în limita a 5-7 tone/ha. Totodată se pregăteşte solul pentru semănatul culturilor de toamnă, menţionează sursa citată.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Un comentariu

  1. Pingback: /VIDEO/ REVISTA PRESEI cu Irina Baxan (14 septembrie) | TVN - TELEVIZIUNEA NORDULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker