EconomieȘoldănești

Roada e bună, dar preţurile de achiziţie nu-i satisfac pe agricultori

În gospodăriile agricole din raionul Şoldăneşti este în toi recoltarea culturilor din grupa a doua, lucrări care în anul curent, potrivit lui Maxim Losenco, specialist în problemele planificării şi prognozării producţiei agricole la Direcția Agricultură și Alimentație Șoldănești, au început mai devreme ca de obicei. Acum se lucrează intens la recoltarea florii-soarelui, care în ansamblu pe raion ocupă circa 7 mii de hectare.

Deocamdată roada de seminţe oleaginoase se cifrează în limita a 2,2-2,5 tone la hectar. Agricultorii sunt îngrijoraţi că preţul de achiziţie a florii-soarelui s-a redus comparativ cu anii trecuţi, în timp ce cheltuielile de producere au crescut, mai ales din cauza agenţilor energetici, chimicalelor, fertilizanţilor etc.

În paralel cu recoltarea florii-soarelui se desfăşoară și recoltarea soiurilor timpurii de soia și porumb. Roada de porumb, potrivit prognozelor, se aşteaptă să fie în limita a 5-7 tone/ha. Totodată se pregăteşte solul pentru semănatul culturilor de toamnă, menţionează sursa citată.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Un comentariu

  1. Pingback: /VIDEO/ REVISTA PRESEI cu Irina Baxan (14 septembrie) | TVN - TELEVIZIUNEA NORDULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close