EvenimenteRezina

Un proiect moldo-german în valoare de 60 mii de euro

După cum am comunicat în numărul precedent, vineri în or. Rezina a fost inaugurat “Orășelul Siguranței Rutiere pentru Copii”. Potrivit informaţiei difuzate de www.consiliu.rezina.md, pe care s-a bazat autorul ştirii din ziar, la ceremonie urmau să participe preşedintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul AI Alexandru Jizdan, ambasadoarea Germaniei în R.Moldova, dr. Julia Monar.

Potrivit aceleiaşi surse, inaugurarea Orăşelului a avut loc în prezenţa reprezentanţilor administraţiei raionului şi a oraşului, a şefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, consulului Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Conrad şi altor persoane oficiale.

Consulul Julia Conrad a menţionat că, începând cu anul 2010, Guvernul Federal German și poliția din Baden-Wurttemberg susțin în mod activ modernizarea poliției din Republica Moldova. În această perioadă, Moldova a beneficiat de echipamente, automobile și instruiri sistematice din partea Germaniei. O atenție sporită, în colaborare cu poliția moldovenească, a fost acordată promovării unor norme de siguranță în traficul rutier, în special în mediul copiilor. Apropo, pentru „Orășelul Siguranței Rutiere pentru Copii” Guvernul Germaniei, în comun cu administrația Consiliului raional Rezina și Inspectoratul General al Poliției, au alocat 60 000 de euro (1.170.000 lei).

200 de copii din Rezina au fost prezenți la inaugurarea celui de al doilea în R.Moldova Orășel al Siguranței Rutiere. Copiii au participat la diferite activități interactive-educative, prin care au învățat regulile de circulație. Foto diez.md

Scopul proiectului, după cum s-a remarcat şi în cadrul ceremoniei de inaugurare, este educarea noii generații în domeniul siguranței rutiere de la etapa timpurie, prin implicarea în activități reale de conducere a bicicletei în trafic, cunoașterea regulilor de circulație, formarea deprinderilor practice, care vor fundamenta temelia unui comportament disciplinat, atât în rândurile viitorilor șoferi, cât și participanților la trafic.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close