Economie

Ştefan Sandic şi-a realizat visul

De acum încolo, la Șipca va funcționa o minifabrică de  colectare și ambalare a mierii naturale. De altfel, este a doua în republică astfel de întreprindere.

 

Ștefan Sandic din satul Șipca, raionul Șoldănești, a moștenit de la bunelul său nu doar numele, ci și dragostea pentru albini. După absolvirea Universităţii Agrare din Chişinău a muncit cinci ani în Marea Britanie. Iar acum cinci ani, tânărul a revenit la baștină. Avea intenția de a-și lansa afacerea proprie. Analizând ofertele finanțatorilor din afara țării, care susțineau diverse inițiative privind consolidarea economiei Republicii Moldova, Ștefan a aplicat la mai multe instituții. Din primele granturi a procurat vreo 300 de stupi. Apoi a intrat în posesia unui echipament performant. Actualmente, unitatea economică dispune şi de un laborator și o secție de procesare și ambalare a mierii. La evenimentul de dare în folosință a acesteia au participat oameni din partea locului, reprezentanți ai administrației publice locale. Cum se obişnuieşte la gospodarii moldoveni, s-a oficiat şi slujba de sfinţire a localului.  

Visul tânărului antreprenor şi al echipei sale a fost să facă tot lanţul, de la stupi până la produsul finit ambalat şi exportat. Acum acesta a devenit realitate. 

În imagine: Întreprinderea condusă de Ştefan Sandic (în dreapta) dispune şi de un laborator mobil de colectare a mierii, procurat dintr-un grant de 15 mii de euro, obţinut din proiectul european „Remitenţele dezvoltă comunităţile în Moldova”. Foto Europa Liberă.

 

Reporter ”C”  

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker