Economie

Apeductul din Burcuta, “victima” neînțelegerilor dintre autorităţile din Selişte şi cele din Orhei

Apeductul din Burcuta încă nu a fost luat la balanţă de către Regia “Apă-Canal” Orhei şi, în decurs de 4 ani, a ajuns într-o stare deplorabilă, relatează radioorhei.info.

Situaţia acestui obiectiv a fost din nou adusă în atenţie de către consilierul raional Vladimir Bobeică. Dânsul are şi o explicație pentru starea în care a ajuns apeductului situat între Orhei şi Selişte. Potrivit lui Bobeică, “Apă Canal” nu ia apeductul la balanță deoarece autorităţile din Selişte nu au schimbat destinaţia terenului ce aparţine comunei şi pe care este amplasată staţia de epurare a apelor, gestionată de întreprinderea din Orhei.

Destinaţia terenului nu va fi schimbată niciodata, declară consiliera raională Haritina Cecan, care locuiește în comuna Selişte. Terenul va rămâne agricol, mai ales că autorităţile din Orhei nu se grăbesc să îşi onoreze obligaţiile de conectare a satelor Selişte şi Lucașeuca la sistemul de canalizare.

Consiliera a informat în cadrul recentei ședințe a Consiliului Raional Orhei că reţeaua de canalizare pentru cele două sate trebuia să fie adusă de la Staţia de epurare a apelor până la marginea comunei. Acest lucru însă nu a fost făcut. Pe lângă aceasta, Primăria Orhei refuză executarea proiectului reţelei, până în prezent fiind îndeplinite doar 30%. Potrivit Haritinei Cecan, nu demult pe terenurile agricole traversate de apeductul care vine din Orhei spre Staţia de epurare a avut loc un dezastru.

Staţia modernă de epurare a apelor uzate, bazată pe tehnologia zonelor umede, care a costat 4,8 milioane de euro, a fost dată în exploatare în septembrie 2013. Aceasta se află în gestiunea Regiei “Apă-Canal” Orhei, dar este amplasată pe 5 ha de pământ care aparţin comunei Selişte.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker