Evenimente

În numele regenerării satelor din zona Orhei

În imagine: În prima jumătate a lunii august am fost într-o vizită de studiu în judeţul Brașov, România, unde am participat şi la Forumul zonal de arhitectură și cultură urbană, am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Ioan Veștea (în dreapta). 

 

Mesajul Consiliului Raional Orhei „Implică-te și tu pentru viitorul tău!” m-a încurajat să inițiez proiectul “Regenerarea satelor din zona Orhei”.

Realizarea proiectului “Regenerarea satelor din zona Orhei” va contribui la conservarea și valorificarea patrimoniului cultural, natural și uman al comunităților noastre. Vom prelua modelul satului Viscri din judeţul Braşov, realizat de către “Mihai Eminescu Trust”, Fundația care a dezvoltat și implementat peste 1.200 de proiecte sub conceptul „Satul de sine stătător”, investind în dezvoltarea durabilă a 111 sate și 5 orașe 9,81 milioane de euro. În urma acestor activităţi numărul anual al vizitatorilor satului a ajuns la peste 40 de mii de persoane vizitatori mondiali, localitatea a obţinut diverse distincții de recunoaștere națională și internațională, inclusiv Marele Premiu al Galei Societății Civile România 2010, Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural “Europa Nostra 2006”. Programul respectiv se desfăşoară și în judeţele Braşov, Mureş, Sibiu, Covasna și Harghita.

Evenimentul pilot pentru Republica Moldova va avea loc la Orhei şi se va întitula “Forumul transfrontalier Cultura noastră – un martor şi un fundament al continuității” sub genericul “2018 Anul European al Patrimoniului Cultural”, organizat de Biroul de arhitectură “Casa model”, Consiliul Raional Orhei, Ordinul Arhitecților din România fil. Bacău-Neamţ și Institute for Housing and Urban Development Studies filiala România.

Pavel Cucuruzean, architect-șef,
Biroul “Casa model”, Orhei

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker