EconomieTelenești

80 la sută din trotuarele oraşului Telenești urmează să fie pavate până la sfârșitul anului

În imagine: Primarul de Teleneşti Vadim Lelic (în stânga) şi secretarul Consiliului Orăşenesc, Nicolae Nastas, împreună cu două reprezentante ale diasporei sosite la baştină

 

“În ultimii 8 ani de când ne aflăm la conducerea primăriei am reușit să implementăm diverse proiecte de  infrastructură în sumă de peste 70 milioane de lei”, a remarcat la întâlnirea recentă cu reprezentanții diasporei Vadim Lelic, primarul de Telenești.

Primarul a vorbit în deosebi despre investiţiile de ultimă oră, inclusiv un tractor cu remorcă și toate agregatele necesare pentru gospodăria comunală în sumă de peste 450 000 lei. Alt proiect a demarat la începutul săptămâinii curente și presupune pavarea trotuarelor pe cele mai importante străzi ale urbei.

”Proiectul respectiv, estimat la 4,5 milioane de lei, din care 1,2 milioane este contribuția noastră, îl implementăm în colaborare cu GIZ – Agenția Germană pentru Dezvoltare. Astfel suntem printre cele cinci orașe din R.Moldova care au reușit să îndeplinească condiţiile investitorului.  Vom pava de fapt 80 % din toate trotuarele din oraș”, a concretizat dl Lelic.

Vadim Lelic a mai menţionat că în soluţionarea problemelor urbei mizează mult pe iniţiativele civice ale localnicilor, dar şi ale diasporei teleneştene.

”În asemenea mod am construit un teren de joacă pentru copii, înde 20% a fost cotribuția cartierului, celelalte 80 % din cheltuieli fiind acoperite de către primărie. Vom continua practica respectivă, pentru că cei cu inițiativa știu mai bine de ce au nevoie, iar sentimentul participativ îi face mai activi şi mai responsabili faţă de obiectul dat”, a precizat edilul.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker