EconomieTelenești

80 la sută din trotuarele oraşului Telenești urmează să fie pavate până la sfârșitul anului

În imagine: Primarul de Teleneşti Vadim Lelic (în stânga) şi secretarul Consiliului Orăşenesc, Nicolae Nastas, împreună cu două reprezentante ale diasporei sosite la baştină

 

“În ultimii 8 ani de când ne aflăm la conducerea primăriei am reușit să implementăm diverse proiecte de  infrastructură în sumă de peste 70 milioane de lei”, a remarcat la întâlnirea recentă cu reprezentanții diasporei Vadim Lelic, primarul de Telenești.

Primarul a vorbit în deosebi despre investiţiile de ultimă oră, inclusiv un tractor cu remorcă și toate agregatele necesare pentru gospodăria comunală în sumă de peste 450 000 lei. Alt proiect a demarat la începutul săptămâinii curente și presupune pavarea trotuarelor pe cele mai importante străzi ale urbei.

”Proiectul respectiv, estimat la 4,5 milioane de lei, din care 1,2 milioane este contribuția noastră, îl implementăm în colaborare cu GIZ – Agenția Germană pentru Dezvoltare. Astfel suntem printre cele cinci orașe din R.Moldova care au reușit să îndeplinească condiţiile investitorului.  Vom pava de fapt 80 % din toate trotuarele din oraș”, a concretizat dl Lelic.

Vadim Lelic a mai menţionat că în soluţionarea problemelor urbei mizează mult pe iniţiativele civice ale localnicilor, dar şi ale diasporei teleneştene.

”În asemenea mod am construit un teren de joacă pentru copii, înde 20% a fost cotribuția cartierului, celelalte 80 % din cheltuieli fiind acoperite de către primărie. Vom continua practica respectivă, pentru că cei cu inițiativa știu mai bine de ce au nevoie, iar sentimentul participativ îi face mai activi şi mai responsabili faţă de obiectul dat”, a precizat edilul.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close