EvenimenteOrhei

Au avut parte de o adevărată sărbătoare de suflet

La Orhei, acţiunile dedicate Zilei Limbii Române au început în scuarul Bibliotecii Publice Raionale „Alexandru Donici”, acestea fiind organizate și dirijate de către Direcția Raională Cultură, BPO „Alexandru Donici” și Direcţia Educaţie Orhei.

Programul a conținut cântece, poezii, dansuri populare, unele dintre care au fost prezentate de debutanţi. Este vorba de ansamblurile ”Miniritm” și ”Doruleț”, interpreții Ion Boldișor, Elena Brehoi, Adriana Negru, Tatiana Guga și alții. Un buchet de melodii care au impresionat mult spectatorul a prezentat formația vocal-instrumentală ”Grai” de la Centrul raional de cultură  ”Andrei Suruceanu”.

La sărbătoare au fost prezenți consilieri raionali, președintele raionului Tudor Golub, vicepreședinții raionului, șefii secțiilor și direcțiilor Consiliului Raional Orhei, alți funcționari publici.

În discursul său, președintele Tudor Golub a remarcat că cea mai mare favoare adusă Limbii  Române e ca noi s-o vorbim zilnic, corect, să ne îmbogățim în permanență din tezaurul acesteia, să ne înfruptăm din patrimoniul literaturii clasice române.

Manifestarea a adunat mulţi orășeni, care au omagiat Limba Română alături de organizatorii evenimentului. Atât spectatorii, cât și cei care au evoluat au avut parte de o adevărată sărbătoare de suflet.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker