EvenimenteOrhei

Au avut parte de o adevărată sărbătoare de suflet

La Orhei, acţiunile dedicate Zilei Limbii Române au început în scuarul Bibliotecii Publice Raionale „Alexandru Donici”, acestea fiind organizate și dirijate de către Direcția Raională Cultură, BPO “Alexandru Donici” și Direcţia Educaţie Orhei.

Programul a conținut cântece, poezii, dansuri populare, unele dintre care au fost prezentate de debutanţi. Este vorba de ansamblurile ”Miniritm” și ”Doruleț”, interpreții Ion Boldișor, Elena Brehoi, Adriana Negru, Tatiana Guga și alții. Un buchet de melodii care au impresionat mult spectatorul a prezentat formația vocal-instrumentală ”Grai” de la Centrul raional de cultură  ”Andrei Suruceanu”.

La sărbătoare au fost prezenți consilieri raionali, președintele raionului Tudor Golub, vicepreședinții raionului, șefii secțiilor și direcțiilor Consiliului Raional Orhei, alți funcționari publici.

În discursul său, președintele Tudor Golub a remarcat că cea mai mare favoare adusă Limbii  Române e ca noi s-o vorbim zilnic, corect, să ne îmbogățim în permanență din tezaurul acesteia, să ne înfruptăm din patrimoniul literaturii clasice române.

Manifestarea a adunat mulţi orășeni, care au omagiat Limba Română alături de organizatorii evenimentului. Atât spectatorii, cât și cei care au evoluat au avut parte de o adevărată sărbătoare de suflet.

Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close