CulturaEvenimenteRezina

Doar câteva zeci de rezineni au marcat Ziua Limbii Române

Manifestația de la Rezina dedicată Sărbătorii Naţionale „Limba Noastră cea Română” din anul curent a fost probabil cea mai modestă din ultimii ani. Pe 31 august, la ora 10, lângă bustul poetului Mihai Eminescu, locul tradițional de marcare a acestei sărbători, erau doar câteva zeci de rezineni, majoritatea participanți la programul festivității.

Primarul comunei Rezina, Simion Tatarov, a adresat audienţei un mesaj de felicitare și un îndemn de a cinsti limba pe care o vorbim, ”ea fiind tezaurul cel mai de preț pe care–l moștenesc copiii de la părinți”. limba stă la fundamentul unei culturi. Pe ea se clădesc valorile unui neam. Nu există cultură, civilizație, istorie, literatură, știință fără limbă. Avem o limbă frumoasă, melodioasă, dulce, cântată și glorificată de marii poeți ai neamului nostru.

Ar fi bine ca sărbătorile naționale, inclusiv „Limba Noastră cea Română”, să trezească în sufletele fiecăruia din noi sentimentul de solidaritate, demnitate și respect față de trecutul istoric, valorile naționale, țară și neam, a mai adăugat Simion Tatarov în mesajul său la festivitatea din 31 august.

În continuare Corala ”Doina Nistrulu”, ansamblul ”Rapsodia” de la Palatul raional de Cultură, un grup de declamatori au prezentat un program literar-muzical dedicat limbii române.

Reporter ”C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker