EvenimenteRezina

Savelie Cojocare a mers pe 3 septembrie la Gimnaziul Saharna Nouă

Pe 3 septembrie c., la festivitatea dedicată primului sunet, alături de colectivul didactic, părinţii şi elevii de la Gimnaziul Saharna Nouă a fost şi compozitorul Savelie Cojocaru, consăteanul, numele căruia, începând din anul acesta, îl poartă instituţia.

Numele şi creaţia compozitorului şi interpretului Savelie Cojocaru sunt bine cunoscute în comuna natală şi la gimnaziu graţie relaţiilor strânse, dar şi activităţilor dese organizate aici cu participarea omului de artă.

În noul an de studii contingentul de elevi al gimnaziului s-a redus comparativ cu anul precedent şi va constitui, potrivit dlui Vasile Donica, director adjunct, 99 de persoane. Toate obiectele în afară de biologie şi chimie vor fi acoperite de pedagogi de specialitate. Dar cea mai serioasă problemă ar fi aprovizionarea cu apă la robinet a instituţiei. Construcţia apeductului în Saharna Nouă s-a tergiversat câţiva ani, iar administraţia gimnaziului încă mai caută resurse pentru conectarea instituţiei la reţea. Anume din cauza lipsei apei curgătoare şi a canalizării, la 3 septembrie cantina gimnaziului încă nu era autorizată pentru activitate, dar se lucrează pentru soluţionarea problemei, a menţionat sursa citată.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker