EvenimenteRezina

Savelie Cojocare a mers pe 3 septembrie la Gimnaziul Saharna Nouă

Pe 3 septembrie c., la festivitatea dedicată primului sunet, alături de colectivul didactic, părinţii şi elevii de la Gimnaziul Saharna Nouă a fost şi compozitorul Savelie Cojocaru, consăteanul, numele căruia, începând din anul acesta, îl poartă instituţia.

Numele şi creaţia compozitorului şi interpretului Savelie Cojocaru sunt bine cunoscute în comuna natală şi la gimnaziu graţie relaţiilor strânse, dar şi activităţilor dese organizate aici cu participarea omului de artă.

În noul an de studii contingentul de elevi al gimnaziului s-a redus comparativ cu anul precedent şi va constitui, potrivit dlui Vasile Donica, director adjunct, 99 de persoane. Toate obiectele în afară de biologie şi chimie vor fi acoperite de pedagogi de specialitate. Dar cea mai serioasă problemă ar fi aprovizionarea cu apă la robinet a instituţiei. Construcţia apeductului în Saharna Nouă s-a tergiversat câţiva ani, iar administraţia gimnaziului încă mai caută resurse pentru conectarea instituţiei la reţea. Anume din cauza lipsei apei curgătoare şi a canalizării, la 3 septembrie cantina gimnaziului încă nu era autorizată pentru activitate, dar se lucrează pentru soluţionarea problemei, a menţionat sursa citată.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker