Telenești

De sărbătoarea Primului Sunet Acasă, la Ghiliceni…

E ciudat să fii în Şcoala ta în calitate de… delegată sau invitată.
Dar este onorabil şi frumos.

…I-am regăsit pe colegii mei (că dintre foştii dascăli nu am văzut pe nimeni la sărbătoare) bine dispuşi şi gata să-şi ducă crucea.
Cu demnitate.
Cu responsabilitate.
Chiar dacă au salarii mult sub necesitățile lor.
Am văzut mulți părinți. Tați, lucru mai rar întâlnit (doamna directoare, A. Cântăreț a menționat acest lucru şi i-a încurajat să fie tot mai prezenți în viața şcolii).
Copiii…
Din an în an tot mai puțini.
Dar foarte determinați.
Aceştea au uimit oaspeții cu interpretarea în cor a imnului Republicii Moldova, cu atitudinea față de soldatul Mihai Rusu, căzut în războiul din Afganistan (toate florile au fost depuse la monumentul, ridicat în curtea şcolii în memoria consăteanului nostru, care azi ar fi putut să aibă copii de vârstă şcolară).
Au declamat cu multă simțire versuri despre Limbă, Carte, Şcoală, Învățător…
Au demonstrat decență vestimentară (apropo, părinții elevilor din clasele primare au ales o formă şcolară unică, pe care copiii au îmbrăcat-o pe 3 septembrie pentru prima oară).
Careul de la început de an şcolar este o solemnitate memorabilă în primul rând pentru picii care păşesc prima dată pragul şcolii şi un moment de emoţii mari pentru părinţii lor.

Am fost mândră de sătenii mei, de colegi şi de rodul muncii lor.
Un an şcolar cu aşteptări realizate, dragi colegi, părinţi, copii!

Maria Vleju, șefă adjunctă la Direcţia Generală Educaţie Telenești

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker