EvenimenteȘoldănești

Rămân la datorie, dar numărul elevilor în ultimii 15 ani s-a redus de patru ori

Patru decenii s-au scurs din momentul când Valentina Palii a venit la școala din satul natal Şestaci, raionul Şoldăneşti după absolvirea căreia plecase să-şi continuie studiile. În acest răstimp, pe parcursul a 16 ani a condus colectivul didactic din instituție. Mulți dintre discipolii dumneaei au îndrăgit pedagogia. Printre aceștia este și Ana Lachi, care actualmente muncește alături de dna Palii.

E mai tirist că, de la un timp, numărul elevilor scade de la an la an. Potrivit administrației școlii din Șestaci, dacă acum 15 ani aici învăţau peste 250 de elevi, actualmente instituţia este frecventată doar de 65 de copii. Pentru prima dată, în școală nu sunt clasele a doua, a șaptea și a noua. Doar șase pici anul acesta au mers în clasa întâia.

De altfel, o atare situație este specifică nu doar pentru Șestaci. Din lipsă de copii, la şcoala din Socola, în anul curent, nu este clasa întâia. Potrivit datelor Direcției raionale Învățământ Șoldănești, în instituțiile de învățământ din raion, în anul acesta, vor studia circa 4000 de copii, cu aproximativ 60 mai puțini comparativ cu anul trecut.

Text şi foto de Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker