EvenimenteȘoldănești

Rămân la datorie, dar numărul elevilor în ultimii 15 ani s-a redus de patru ori

Patru decenii s-au scurs din momentul când Valentina Palii a venit la școala din satul natal Şestaci, raionul Şoldăneşti după absolvirea căreia plecase să-şi continuie studiile. În acest răstimp, pe parcursul a 16 ani a condus colectivul didactic din instituție. Mulți dintre discipolii dumneaei au îndrăgit pedagogia. Printre aceștia este și Ana Lachi, care actualmente muncește alături de dna Palii.

E mai tirist că, de la un timp, numărul elevilor scade de la an la an. Potrivit administrației școlii din Șestaci, dacă acum 15 ani aici învăţau peste 250 de elevi, actualmente instituţia este frecventată doar de 65 de copii. Pentru prima dată, în școală nu sunt clasele a doua, a șaptea și a noua. Doar șase pici anul acesta au mers în clasa întâia.

De altfel, o atare situație este specifică nu doar pentru Șestaci. Din lipsă de copii, la şcoala din Socola, în anul curent, nu este clasa întâia. Potrivit datelor Direcției raionale Învățământ Șoldănești, în instituțiile de învățământ din raion, în anul acesta, vor studia circa 4000 de copii, cu aproximativ 60 mai puțini comparativ cu anul trecut.

Text şi foto de Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close