CulturaOrhei

Flăcările au pus stăpânire pe Ivancea, la Festivalul Cucuteni

Peste 1.500 de oaspeți au descoperit misterul culturii Cucuteni și al focului la Festivalul Cucuteni: Flacăra măiestriei.

În cadrul festivalului, vizitatorii au avut posibilitatea să cunoască cele 36 de picturi și 40 de lucrări deosebite din ceramică, create de 20 de ceramiști și pictori de excepție din 10 țări ale lumii. Lucrările vizualizate au fost realizate în mai puțin de 3 săptămâni de către artiști, în cadrul Simpozionului Cucuteni International Art Camp 2018, care s-a desfășurat în aceeași locație.

Toți oaspeții, de la mic la mare, au participat la ateliere de creație de ceramică și pictură în Orășelul Picasso și Arena Olarilor. În Orășelul Meșteșugarilor, peste 20 de meșteri populari și-au expus lucrările, iar vizitatorii au avut posibilitatea să ia cu ei acasă o mică parte din festival, care le va aminti încă mult timp de ziua petrecută la Festivalul Cucuteni. 

Cei mai mici vizitatori ai festivalului au participat la săpături arheologice și au luat cu ei toate bogățiile găsite în pământ. Zona acvatică și piscina cu mingi colorate, asigurate de sponsorul simpozionului – Moldtelecom, au fost solicitate pe tot parcursul evenimentului. Zona acvatică a devenit punctul de răcorire și de distracție pentru toți vizitatorii. 

Pe parcursul zilei au fost organizate două ”ore ale fericirii” (happy hours) pentru mere proaspete și înghețată.

Zona labirintului, asigurată de către sponsorul general al festivalului – Linella, a adus multă veselie copiilor. La fel, pentru toți oaspeții, sponsorul a oferit apă răcoritoare și vin spumant gratuit. 

La apusul soarelui, oaspeții au savurat un concert cu Via Dacă și trupa ucrainească- TOPORKESTRA.

Imediat după concert, a fost descoperită adevărata flacără a măiestriei, cu un show extraordinar de foc și cu predarea unei sculpturi imense de ceramică a focului, creație a mentorului taberei – ceramistul din Lituania, Rytis Konstantinavicius.

 

agora.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker