RezinaSocial

Conflictul a fost aplanat prin scuze reciproce

Cititoarea CUVÂNTUL-ui, Serafima Lăzărescu din s. Ignăţei, raionul Rezina s-a plâns la redacţie de tratamentul inadecvat din partea medicei-neurologă T.Florea de la spitalul raional Rezina. Administraţia spitalului afirmă că pacienta şi medica nu s-au înţeles din cauză că vorbeau în limbi diferite. 

“După un accident rutier, în urma căruia m-am ales cu diverse traumatisme la cap, maxilar, ochi, mână, menţiona dna Lăzărescu, ambulanţa m-a adus la spitalul raional, la doctorul Ţâmbuc. Dumnealui m-a consultat şi m-a trimis la medica-neurologă Florea. La cabinetul dumneaei era multă lume. Văzând că sunt într-o stare gravă, pacienţii care aşteptau mi-au permis să intru fără rând. După ce a consultat fişa medicală, dumneaei s-a apropiat de mine şi-mi zice că de la mine miroase a băutură şi încă foarte tare. I-am răspuns că eu de 8 ani sufăr de hepatită cronică B+C, am luat fişa şi am ieşit fără niciun rezultat din partea dumneaei. Ca pacientă întotdeauna am stimat şi stimez medicii, lucrătorii medicali. Dar şi ei, cred eu, la fel trebuie să stimeze pacienţii, indiferent de starea lor socială. Aş fi putut să-i răspund dnei Florea cu aceeaşi monedă, dar nu mi-a permis demnitatea de om. Un asemenea comportament nu-i face cinste.”

Solicitată să verifice plângerea Serafimei Lăzărescu, directoarea Spitalului raional Rezina, Nina Postu, ne-a relatat:

“Plângera a fost discutată la şefinţa Comisiei bioetică pe 03 august 2018. S-a constatat că S.Lăzărescu într-adevăr a fost consultată de medica neurologă Tatiana Florea şi în urma faptului că dumneaei nu înţelege bine limba de stat, iar S. Lăzărescu – limba rusă, s-a produs o situaţie de conflict. Colectând date pentru a aprecia diagnoza corectă, T.Florea a simţit un miros specific de la S.Lăzărescu şi a concretizat dacă ea nu a servit băuturi alcoolice. Întrebarea nu a avut un caracter ofensator, dar a fost importantă pentru a indica tratamentul pe viitor, având în vedere incompatibilitatea unor preparate medicamentoase cu alcoolul.

Pe data de 07 august a avut loc o convorbire telefonică între medica T.Florea şi dna S.Lăzărescu, în prezenţa vicedirectoarei spitalului L.Gordienco, în urma căreia s-a ajuns la un compromis prin scuze reciproce. Astfel conflictul a fost stins”, a precizat dna Postu.

 

Reporter “C”

 

 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close