Economie

Chișinăul nu va negocia deocamdată un nou acord cu „Gazprom”

Chișinăul nu va negocia deocamdată un nou acord cu furnizorul rus de gaze naturale „Gazprom”, ci se va concentra asupra finalizării proiectului de conectare la sistemul de gazoducte din România, a declarat ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, într-o emisiune televizată, potrivit Interfax, citat de ziarulnational.md

Actualul contract cu concernul rusesc expiră la sfârșitul anului 2019. Gaburici a explicat că după finalizarea gazoductului Chișinău-Ungheni Moldova va avea acces la surse alternative de gaze și implicit o poziție mai bună la eventualele negocieri.

Pe de altă parte, Ministerul Economiei și Infrastructurii dezminte informaţia apărută în presa rusă, potrivit căreia Guvernul ar fi decis să nu semneze un nou contract cu „Gazprom”.

Chiril Gaburici a menţionat, că darea în exploatare a gazoductului va oferi posibilitatea Republicii Moldova de a avea o sursă alternativă de gaze. Respectiv, acest lucru va permite negocierea preţurilor şi alegerea sursei celei mai ieftine, pentru stabilirea unor tarife cât mai mici pentru cetăţeni, scrie portalul bani.md.

În prezent, Republica Moldova cumpără gaze rusești în baza contractului cu „Gazprom” semnat în 2008, care se reînnoiește anual.

Construcția gazoductului Chișinău-Ungheni, care este continuarea celui dintre Iași și Ungheni, este programată să înceapă luna aceasta și ar urma să fie finalizată peste zece luni.

Foto simbol. Sursa: diez.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker