Economie

Cu ce buget raionul Rezina va păşi în a. 2018

Convocat în două şedinţe în aceeaşi zi, Consiliul raional Rezina a examinat şi aprobat miercuri bugetul raionului pentru a. 2018. Acesta va fi la venituri şi cheltuieli în sumă de 117 mln 317,2 mii lei.

 

Peste 90 la sută, sau 108072,8 din această sumă le vor constitui transferurile de la bugetul de stat, dintre care 82,74 mln sunt destinate pentru învăţământ, 13,42 mln – pentru protecţia socială, 7,33 mln – pentru dezvoltarea drumurilor, etc. Pentru serviciile de stat cu destinaţie generală au fost rezervaţi 6,76 mln lei.

În nota informativă la decizia privind bugetul raionului se menţionează că cheltuielile bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale (cu excepţia celor efectuate din contul transferurilor cu destinaţie specială) sunt în dependenţă directă de veniturile proprii obţinute de acestea. Colectarea mai bună şi majorarea propriilor venituri nu influenţează volumul transferurilor de echilibrare de la bugetul de stat, ceea ce înseamnă că fiecare autoritate publică trebuie să fie cointeresată să-şi majoreze veniturile din propriile resurse.

Consiliul raional a examinat de asemenea un şir de alte chestiuni, inclusiv despre executarea bugetului raional pentru primul semestru al a. 2017. Potrivit informaţiei prezentate de Direcţia Finanţe, în primele 6 luni ale anului curent în bugetul raional au fost încasaţi 54,53 mln lei, ceea ce constituie 48,1% din sarcina anuală. Şi la cheltuieli bugetul a fost executat în proporţie de 42,8%.

Cu informaţii mai detaliate despre alte decizii ale CR Rezina examinate în şedinţele din 6 decembrie vom reveni în numerele viitoare.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker