Evenimente

Plugarii fac totalurile şi primesc premii

Agricultorii din raionul Rezina au încheiat anul agricol cu rezultate satisfăcătoare.

Potrivit datelor Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru, din cele 16 mii ha rezervate pentru culturile de toamnă pe 9 mii ha – o suprafaţă record pentru raionul Rezina – a fost cultivată floarea-soarelui. Roada medie de seminţe a fost de 1,8 t/ha, dar unii agenţi economici din primăriile Echimăuţi, Sârcova, Lipceni, Mateuţi au obţinut între 2,12-2,8 t/ ha. Roada medie de porumb a fost de 3,5 t/ha, iar fermieri din Ignăţei, Buşăuca,Saharna Nouă, Sârcova au recoltat şi câte 4-5,5 tone de boabe la hectar.

În paralel cu lucrările de recoltare s-a înfăptuit semănatul grâului, orzului şi  rapiţei, care în total ocupă o suprafaţă de 7,8 mii hectare.

Iar pe 1 decembrie reprezentanţii gospodăriilor agricole, veterani ai sectorului agrar din raion şi ti-neri fermieri s-au întrunit în centrul raional la festivitatea tradiţională de totalizare a rezultatelor anului agricol şi de omagiere a fruntaşilor.

Gospodăriile şi agricultorii care au înregistrat cele mai frumoase rezultate au fost menţionaţi cu diplome şi premii. Printre aceştea au fost gospodăriile ţărăneşti “Ceban Petru”, “Gârlea Andrei P.”, “Negură Ion” “Griţco Igor”, “Griţco Andrei”, “Ver-Nat”, “Mardare Valentin”, „Duca Ciprian”, “Luchian Alexandra”, ”Josan Elisaveta”, “Grati Vasile”, “Slohor Uris” ş.a.

Pentru participanţii la festivitate a cântat interpretul Anatol Mârzenco.

În imagine: Doi dintre cei mai buni conducători de gospodării din raionul Rezina: Petru Ceba, (la stânga” şi Serghei Uricu. Foto consiliu.rezina.md

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker