Sănătate

Cod Portocaliu de rujeolă în țară: Autoritățile își propun să vaccineze toți copiii până la 1 septembrie

În țară a fost anunțat Cod Portocaliu de rujeolă, a declarat ministra Sănătății Svetlana Cebotari.

Potrivit unimedia.md, codul Portocaliu prevede măsuri sporite de prevenie a răspândirii rujeolei: izolarea, internarea copiilor infectați. La nivel național, va fi stabilit statutul vaccinal al copiilor. Autoritățile își propun să vaccineze toți copiii până la 1 septembrie.

La fel, se propune ca copiii nevaccinați să nu fie înrolați în instituțiile de învățământ, a mai anunțat ministra Sănătății.

„Obligativitatea vaccinării este prevăzută în cadrul legislativ și urmează să-l respectăm în totalitate. Este o abordare unică, comună și trebuie să ne responsabilizăm în acest sens”, a mai spus ministra.

Amintim că situația epidemiologică de rujeolă s-a agravat în perioada 21-28 iulie curent, atunci când un copil care a fost în Ucraina a infectat alți copii dintr-o tabără din satul Morenii Noi, Ungheni.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker