Politic

O judecătorie din Moscova a înregistrat un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este cercetat penal în Federația Rusă. Potrivit portalului Judecătoriei Basmanii din Moscova, citat de unimedia.info, la 30 noiembrie c., a fost înregistrat un dosar penal pe numele lui Plahotniuc.

Tot la 30 noiembrie, instanța a emis mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Potrivit art. 105, p.2, lit. l) din Codul Penal al Federației Ruse, Plahotniuc este cercetat pentru omor din motive politice, ideologice, rasiale, naționaliste sau religioase, sau din motive de ură față de anumite grupuri sociale. Este vorba despre o acuzație extrem de gravă care se pedepsește de la 8 ani de închisoare până la detenție pe viață.

Partidul Democrat a negat informațiile precum că pe numele șefului partidului de guvernământ ar fi fost intentat un dosar penal. Totodată, califică aceste acțiuni ca fiind abuzuri din partea Federației Ruse, care au la bază „motive geopolitice, de intimidare, șantaj și hărțuire a oficialilor moldoveni”.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker