ȘtiriUtil

Ce să nu lăsăm în maşină pe caniculă

Există mai multe lucruri, pe care e periculos să le uităm în maşină când afară sunt tempera-turi înalte. Acestea pot  conduce la adevărate catastrofe.

Cutii cu lichide gazate. Încălzindu-se, acestea pot exploda, murdărind întreg salonul, dar şi nimerind în vreunul din geamuri.

Medicamente. Sub acţiunea temperaturilor înalte şi a soarelui, acestea îşi pot pierde calităţile şi să nu ne mai ajute în momentul critic.

Bricheta. Aceasta poate exploda şi genera un incendiu.

Ochelarii la fel nu trebuie lăsaţi sub razele directe ale soarelui – rama se poate deforma şi deteriora, iar lentilele pot deveni un focar de incendiu în salon.

Tuburi cu tot felul de creme, spray-uri – nu doar că îşi pot pierde calităţile, dar şi pot exploda.

Dispozitive electronice. Acestea în general trebuie ferite de lumina puternică. Li se pot defecta acumulatoarele sau pot foarte uşor să explodeze.

Tot felul de băuturi. De la căldură în lichide se înmulţesc bacteriile periculoase, ceea ce poate conduce la neplăceri serioase. Unele sticle cu alcool pot să „împuşte” dopul.

Telefonul mobil. Acesta poate exploda şi genera un incendiu.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker