RezinaSocial

„Feciorul şi-a înjunghiat tatăl?”

Un cititor ne-a semnalat că, la 23 iulie c., seara, la Ţahnăuţi, un tânăr, în urma unui conflict de familie, i-ar fi aplicat tatălui său câteva lovituri cu un cuţit. Potrivit sursei, vecinii au chemat poliţia, salvarea. „Am vrea să ştim ce măsuri a luat poliţia cu respectivul tânăr, care nu este la prima infracţiune. De obicei despre asemenea incidente imediat relatează presa. În cazul dat n-am văzut nicăieri nicio informaţie”, a menţionat cititorul, care a solicitat anonimatul.              

Am încercat să verificăm apelul din diferite surse, ca să informăm obiectiv cititorii despre cele întâmplate la Ţahnăuţi. Dar la câteva demersuri către Serviciul de presă al Inspectoratului de Poliţie Rezina am primit răspuns că informaţia se verifică. Au trecut trei săptămâni, însă nu am primit un răspuns concret, ceea ce ne face să credem că din anumite motive Poliţia nu are interes ca incidentul dat să ajungă în vizorul opiniei publice. În anii trecuţi Poliţia din regiunea Orhei, inclusiv IP Rezina, era deschisă pentru mass-media, inclusiv săptămânalul CUVÂNTUL, lucru benefic  pentru populaţie, care era informată din prima sursă şi operativ despre ceea ce se întâmpla în teritoriu, dar mai ales pentru Poliţie, care astfel demonstra populaţiei cum îşi face datoria şi că nu degeaba  mănâncă pâinea contribuabililor.

Noua conducere a Inspectoratului, probabil, consideră că Poliţia are nevoie de transparenţă numai când este implicată în nişte acţiuni de PR sau de promovare a propriilor interese. Când, la rugămintea cititorilor, am solicitat informaţii despre acţiunile Poliţiei în privinţa depistării şi tragerii la răspundere a hoţilor care într-un timp terorizau Rezina şi lumea vorbea că ar fi fost prădate vreo 30 de case şi apartamente, noul inspector-şef al IP Rezina Igor Botea ne-a răspuns că asemenea demersuri trebuie să le adresăm Serviciului de presă al IP Rezina. Ofiţerul de presă însă ne-a recomandat să revenim… la dl Botea.

Nu am primit răspuns şi la o plângere privind comportamentul unui ofiţer de la instituţia dată, la alte solicitări de acces la informaţia de interes public.

La Primăria Ţareuca am fost informaţi că au auzit despre  incidentul de la Ţahnăuţi, dar după detalii să ne adresăm la Poliţie, care s-a ocupat de cazul dat. Responsabili de la primărie au mai menţionat că, potrivit unei scrisori de la IP Rezina, la 23 iulie, în familia respectivă din Ţahnăuţi ar fi avut loc un conflict între părinte şi feciorul minor pe fondul abuzului de alcool din partea primului. Primăria a fost sesizată ca să ia la control familia respectivă ca una problematică. În informaţia de la poliţie nu se spune nimic despre faptul că în acel conflict ar fi fost utilizat cuţitul şi cine anume l-a aplicat.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker