EvenimenteOrhei

Pavajul bun de la CR Orhei se înlocuiește „Ca să fie mai frumos!”

Pavajul bun și întreg de la CR Orhei, dintr-un proiect de cca 2 milioane de lei, se inlocuiește. Motivul? Ca să fie mai frumos!

Din săptămâna trecută, scuarul din faţa Consiliului Raional (CR) Orhei s-a transformat într-un şantier de construcţie. Plăcile de pavaj, instalate aici cu 4 ani în urmă, în cadrul unui proiect de amenajare care a costat cca 2 mili-oane de lei, au fost demontate şi sunt înlocuite cu altele.

Înlocuirea pavajului se face la iniţiativa Primăriei Orhei. Proprietarul terenului, CR Orhei, şi-a dat acordul pentru schimbarea pavajului, după ce viceprimara Reghina Apostolova s-a adresat, pe 26 iulie, cu o scrisoare în care invoca faptul că “ÎM Servicii Comunal-Locative Orhei“ execută lucrări de reparaţie curentă şi reabilitare a infrastructurii rutiere”. Veaceslav Zaporojan, managerul-șef al  ÎM “SCL” Orhei, care zilele trecute a fost solicitat să spună care a fost necesitatea de a schimba pavajul întreg, din ce sursă sunt finanţate lucrările şi cine anume le îndeplineşte, a declarat că, înainte de a oferi un răspuns, va trebui să se informeze.

În acelaşi timp, vicepreşedintele CR Orhei, Ilie Rabii, a declarat că oferta Primăriei a fost acceptată, deoarece bugetul raional nu suportă nicio cheltuială. Mai mult, aceeaşi constructori, care ar fi din Chişinău, vor monta o parte din pavajul scos de pe suprafaţa de cca 15 mii m.p. pe terenul din spatele clădirii administraţiei raionale, a subliniat demnitarul. Acesta a mai spus că surplusul de pavaj a fost deja repartizat la patru primării, pentru mici amenajări locale.

Potrivit lui Rabii, Primăria a argumentat necesitatea schimbării pavajului întreg şi bun, prezentând o schiţă prin care a arătat că “aşa va fi mai frumos”.

Amintim că amenajarea scuarului din faţa CR Orhei, inclusiv pavarea, a avut loc în anul 2014. Pentru proiect s-au cheltuit bani publici în sumă de 1,7 milioane de lei de la Fondul Ecologic Naţional. Încă 200 de mii de lei au fost alocaţi de la bugetul raional pentru reţeaua de iluminare.

  

Radioorhei.info

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker