Politic

Guvernarea interceptează telefoanele opoziţiei?

 În imagine: Chiril Moţpan

Luni, Partidul Șor a postat pe o reţea de socializare imagini video de la un miting de protest împotriva partidelor de opoziție – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), cu sute de persoane adunate în fața Primăriei Orhei. Potrivit vorbitorilor – vicepreşedinta partidului, Marina Tauber, primara comunei Jora de Mijloc, dar şi viceprimarele municipiului Orhei Reghina Apostolova, Diana Memeț, Marina Cravcenco, – manifestaţia a fost organizată în calitate de antiprotest la un protest al partidelor de opoziţie proeuropene preconizat în această zi la Orhei. Oamenii lui Şor i-au etichetat pe protestatarii inexistenți cu mai multe cuvinte disprețuitoare și ofensatoare.

În aceeaşi zi, Chiril Moțpan, vicepreşedintele Platformei DA a plasat pe reţelele de socializare o informaţie în care afirmă:

“L-am telefonat duminică, pe Victor Mudrea, președintele OT Orhei, și i-am propus să organizăm o acțiune de protest la Primăria hoțului de miliarde Șor. Victor a susținut cu entuziasm ideea. Ceea ce nu știau sculele lui Plahotniuc, care ne-au interceptat ilegal discuția, e că era vorba de o farsă!”, scrie C.Moţpan, întrebând cum de conţinutul unei discuţii private la telefon a ajuns la Şor și dacă Procuratura Generală va porni vreo investigație vizavi de acest caz.

„Trăim într-o țară în care drepturile omului nu mai au nicio valoare. În R. Moldova, regimul de la guvernare ne interceptează ilegal convorbirile telefonice, suntem filați, ni se organizează provocări și se deschid dosare penale pe motive inventate. Serviciile specializate ale statului, întreținute din banii noștri, lucrează pentru hoți și criminali. Cine a avut grija să-i transmită hoțului de miliarde Șor mesajul meu? Cine va răspunde pentru interceptările neautorizate? FARSA a reușit! Șor, Tauber, împreună cu toți plahotniucii au rămas cu buzele umflate! Zeci de autocare plătite pentru a transporta sutele de cetățeni din toată țara și… nici pomină de protest! Alte milioane de lei vor fi plătiți pentru informațiile obținute fraudulos.

Dar noi, oamenii simpli, ce să mai credem despre drepturile omului? Procuratura are sau nu motiv să pornească o investigație cu privire la securitatea convorbirilor telefonice și, implicit, încălcarea drepturilor cetățenilor? Sau oricine plătește poate obține acces la discuțiile noastre telefonice? În baza cărei legi discuția mea privată a ajuns la Șor? Această farsă scoate în evidență, încă o dată, mârșăvia regimului. Faptul că nimeni, dar absolut niciun cetățean al Republicii Moldova nu mai poate fi sigur că informațiile cu caracter personal nu vor ajunge în posesia unor răufăcători. Cine mai pune la îndoială faptul că Republica Moldova este un stat mafiot?”, s-a revoltat Chiril Moțpan.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker