SportTelenești

Asociațiile Băștinașilor din Telenești și Pepeni s-au întâlnit la un meci de minifotbal     

Sâmbătă, la Pepeni, raionul Sângerei a avut loc un meci de minifotbal între echipele Asociațiilor Băştinașilor din Pepeni şi Teleneşti. Întâlnirea a fost precedată de o discuție la Primăria locală, în care președinţii ambelor Asociații – Oleg Cernei şi, respectiv, Mihai Roşcovan, şi colegii lor, au făcut un schimb de opinii privind activitățile diasporei pentru dezvoltarea localităților de baştină.

Oleg Cernei, președintele Asociației Băștinașilor din Pepeni ne-a relatat că ideea meciului a parvenit din partea teleneștenilor, iar confruntarea pe teren trebuia să încununeze armonios vizita.

”La Telenești este o tradiție extraordinară de a organiza meciuri de fotbal între echipele din APL. După aceste activități, sunt soluționate o mulțime de probleme care aparent nu-și găseau soluția. În cazul nostru am găsit că meciul ne va ajuta să ne cunoaștem mai bine, ceea ce și s-a întâmplat pe parcursul vizitei. A fost un eveniment sportiv surprinzător pentru Pepeni”, a menționat dl Cernei. Andrei Vrăjitoru, membru al echipei teleneștene, ne-a spus că a venit la Pepeni mânat de curiozitate or, în comuna dată este o relație vie între sat și băștinașii plecați fie în alte localităţi din republică, fie peste hotare:

”Pepenii se învecinează cu Vadul-Leca din raionul Teleneşti. Iată de ce asemenea relații trebuiau inițiate demult. În ce privește ajutorul băștinașilor de aici, mai ales ce ține de promovarea, dezvoltarea culturii fizice și sportului în sat, pot spune – jos pălăria! Ţin să mulțumesc președinților celor două asociații și primăriei locale, care a pregătit activitatea”, a menționat dl Vrăjitoru.

Meciul i-a ajutat pe vecini, dar şi pe reprezentanţii diasporei să se cunoască mai bine.

Meciul de minifotbal a fost urmărit de sute de spectatori, cu marcări și punctaje la limită. Prima repriză s-a încheiat indecis – 5:5, deşi într-un moment gazdele conduceau cu 5:2. În a doua repriză echipa gazdelor, compusă din reprezentanți ai diasporei pepenenilor din Portugalia şi Spania, a mai marcat sase goluri, la care cei din Teleneşti au răspuns doar cu un singur gol.

Teleneștenii au avut ocazia să-l cunoască pe Serge Mangole,  originar din Republica Democrată Congo, care activează de câțiva ani ca profesor de informatică și educație fizică la Gimnaziul Pepeni, unul din animatorii fotbalului din localitate, care a fost arbitrul meciului.

Locuitorii orașului Telenești vor avea posibilitate să asiste la un meci retur între cele două echipe sâmbătă, 18 august.

                                                                 Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker