Evenimente

Interlopii care terorizau satul au fost arestaţi, victim lor a scăpat cu viaţă

Amintim că semnatara ştirii, Victoria Chirtoacă scria recent, in satul ei de bastina Solonceni (Rezina) fratele ei, care înceară sa dezvolte o afacere în agricultura a fost injunghiat de 26 de ori de către doi indivizi, foşti deţinuţi angajaţi în gospodăria lui. Respectivii au fost implicaţi în mai multe future, acte de agresiune faţă de cetăţeni, dar poliţia trece cu vederea aceste fapte, menţiona autoarea. 

Peste trei zile Secția relații publice a Inspectoratului General al Poliţiei  a reacţionat la publicaţia dată cu următoarea informaţie:

 “Ca urmare a stirii “Interlopii terorizeaza satul, poliția nu reacționează”, apărute la data de 7 august 2018, pe portalul www.cuvintul.md,  Inspectoratul General al Poliției vine cu următoarea precizare.

La 30 iulie 2018, ora 04.20,  la IP Rezina, a parvenit un apel telefonic de la SR Rezina, pe faptul că la 10 minute în urmă la spital  a fost adus cu ambulanţa şi internat în secția chirurgie un barbat de 37, din satul Solonceni r-nul Rezina, cu diagnozaza: plagă tăiată de cuțit în regiunea abdominală.

La fața locului s-a deplasat conducerea IP, grupa  operativă de urmărire penală, conducătorii şi angajaţii SII şi SSP. Imediat a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de omor, săvârşită cu premeditare de două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime.

Urmare a măsurilor speciale de investigație, au fost stabiliți şi reținuți fiind suspecţi în comiterea infracţiunii, consătenii victimei, doi bărbați de 22 și 21 de ani,  ambii cu antecedente penale. La 31.07.2018, la propunerea OUP ambii au fost puşi sub învinuire, iar la 01.08.2018, la demersul Procuraturii Rezina, în baza hotărîrii Judecătoriei Orhei sediul Rezina, figuranţilor le-a fost aplicată măsura arest 30 zile, din momentul reţinerii”.

Iar încă peste câteva zile Victoria scria pe facebook:

De citeva zile sint cea mai fericita. Am vesti bune despre starea fratelui meu, Oleg.
A fost transferat din sala de reanimare în salon ordinar. Incepe să meargî, chiar să mănânce, vorbeşte şi chiar zâmbeşte.
Alearga cu pasi grabiti spre recuperare. Deşi unii erau de părer că nu mai are scăpare.
Totul s-a petrecut în prezenta prietenilor fratelui, două cupluri cu care el pur si simplu statea la masa, chiar lîngă fântâna de lânga casă.
În miez de noapte asasinii l-au strigat deoparte,:« Oleg vina sa ne lamurim!» Pe neasteptate, în urma unei lovituri în cap cu un obiect dur din metal, a fost doborât, apoi au urmat 26 lovituri de cutit. Ancheta, organele de resort urmează să clarifice motivele şi responsabilitatea agresorilor.
Eu însă vreau să multumesc prietenilor care nu s-au pierdut cu firea, i-au acordat primul ajutor, cel mai important la acel moment.
Multumesc medicilor, care au depus o munca enorma, l-au operat şi l-au scos de la moarte. Multumesc, infermierelor, asistentelor, pentru îngrijirile acordate.
Multumesc rudelor, familiei, prietenilor, cunoscutilor… persoanelor de buna credinta, pentru sustinerea morala, financiara, pentru rugăciunile adresate Domnului în numele salvării lui Oleg

Reporter “C”

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker