SocialȘoldăneștiVideo

VIDEO/ Bătrânețe activă, la Samașcani

Posibilităţi mai diverse pentru organizarea timpului liber

De acum încolo, locuitorii satului Sămăşcani, Şoldăneşti, în special persoanele în etate,  vor dispune de posibilități mai diverse de a-și organiza timpul liber. Şi asat datorită Centrului Comunitar „Bătrânețe Activă”, inaugurat în mod festiv în sat duminica trecută. Dar şi faptului că de la un timp s-a satbilit o colaborare strânsă între Primărie, Biserică şi gimnaziul din localitate.

Evenimentul a avut loc grație eforturilor conjugate ale administrației publice locale,, a grupului de Inițiativă „Seniorii Activi” în frunte cu Ecaterina Ungureanu.

La festivitatea organizată cu acest prilej, la Samașcani au participat şi delegații din satele vecine, Sârcovo, Răspopeni, raionul Rezina şi Şoldăneşti.

Lilia GAVRILAN, primar  satul Samașcani

Proiectul „Centru Comunitar: Bătrânețe Activă” dezvoltat de către Grupul de Inițiativă „Seniorii Activi”  a fost finanțat  de către Primăria Sămășcani și Crucea Roșie din Elveția prin intermediul proiectului „Îmbătrânire și Sănătate”, implementat de către HelpAge International în parteneriat cu A.O. Casmed. Centrul comunitar va asigura accesul la activități socio-educaționale şi recreative sle persoanelor în etate din comunitate, care vor susține integrarea socială a acestora.

Primăria și grupul de Inițiativă „Seniorii Activi” urmează să monitorizeze organizarea şi desfăşurarea activităților.. Potrivit organizatorilor, condițiile noi create facilitează participarea săptămânala a cel puțin 40 persoane în etate, dar şi copii, tineri, adulți la ateliere artistice și de lucru manual, activități sociale, sportive și de voluntariat etc..Toate acțiunile vizează implementarea și promovarea activităţilor ce vor contribui la o viaţă activă şi sănătoasă a persoanelor în etate.  În acest scop, în Centrul Comunitar au fost create condiții respective pentru diverse categorii care doresc să activeze în anumite domenii.

Tatiana SOROCAN, director HelpAge Internațional

Mai mult video AICI

Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker