Mediu

Motivul pentru care crește nivelul apei în râul Nistru

Nivelul apei râului Nistru este din nou în creștere și perturbă graficul de circulație a punctelor vamale de tip debarcader. Deși acest lucru poate da bătăi de cap oamenilor, șeful Direcției Hidrologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de stat susține că este un lucru pozitiv creșterea nivelului apei pe teritoriul țării noastre și că momentan nu ne paște nici un pericol.

Contact de ZdG, Valeriu Cazac, șeful Direcției Hidrologie, a menționat că creșterea nivelului apei în râul Nistru este cauzată de precipitațiile abundente care au avut loc anterior în munții Carpați, or Nistrul are alimentare în proporții de 70% din Carpați.

„Ploile au format o scurgere de viitură, care a fost tranzitată prin nodul hidrocentralei de la Novodnistrovsk, într-o cantitate de până la 700 metri cubi pe secundă”, a spus Valeriu Cazac.

Potrivit șefului Direcției Hidrologie, ridicarea nivelului apei râului Nistru nu prezintă nici un pericol pentru că apa se scurge în limita albiei minore și nu se revarsă în luncă.

„Este pozitiv că avem apă în Nistru, iar lipsa apei este de fapt o tragedie. Apa din râu și revărsarea este o normă naturală. Ceea ce a făcut lumea care a îngrădit râul cu diguri, este o anomalie antropică care și-a pus amprenta asupra ecologiei ecosistemului râului Nistru. Trebuie să ne bucurăm ca cât mai multă apă să rămână pe teritoriul R. Moldova”, a conchis Valeriu Cazac.

zdg.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker