Mediu

Motivul pentru care crește nivelul apei în râul Nistru

Nivelul apei râului Nistru este din nou în creștere și perturbă graficul de circulație a punctelor vamale de tip debarcader. Deși acest lucru poate da bătăi de cap oamenilor, șeful Direcției Hidrologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de stat susține că este un lucru pozitiv creșterea nivelului apei pe teritoriul țării noastre și că momentan nu ne paște nici un pericol.

Contact de ZdG, Valeriu Cazac, șeful Direcției Hidrologie, a menționat că creșterea nivelului apei în râul Nistru este cauzată de precipitațiile abundente care au avut loc anterior în munții Carpați, or Nistrul are alimentare în proporții de 70% din Carpați.

„Ploile au format o scurgere de viitură, care a fost tranzitată prin nodul hidrocentralei de la Novodnistrovsk, într-o cantitate de până la 700 metri cubi pe secundă”, a spus Valeriu Cazac.

Potrivit șefului Direcției Hidrologie, ridicarea nivelului apei râului Nistru nu prezintă nici un pericol pentru că apa se scurge în limita albiei minore și nu se revarsă în luncă.

„Este pozitiv că avem apă în Nistru, iar lipsa apei este de fapt o tragedie. Apa din râu și revărsarea este o normă naturală. Ceea ce a făcut lumea care a îngrădit râul cu diguri, este o anomalie antropică care și-a pus amprenta asupra ecologiei ecosistemului râului Nistru. Trebuie să ne bucurăm ca cât mai multă apă să rămână pe teritoriul R. Moldova”, a conchis Valeriu Cazac.

zdg.md

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close