SportVideo

VIDEO/ Au avut parte de o experienta unica si s-au intors acasa invingatori

Trei tineri de la scoala de hipism din Chisinau, au luat locul patru la Campionatul Mondial de Echitatie, care s-a desfasurat in Rusia. In timpul competitie au fost folosite tehnici de pe timpul razboiului, astfel incat cavaelerii sa evite glontul dusmanului sa ramana in viata.

Cei trei tineri spun ca timp de patru ani au insusit singur aceasta minunata tehnica de calarit pe cal, deoarece nu exista antrenori in tara noastra. Le-a fost greu pentru ca trebuie sa obisnuiesti calul cu galagia.

Andrei CLAPANIUC, CALARET: “Pe internet ne uitam la sportivii rusi si incet cu incetul am reusit sa insusim. Cu ajutorul acestor trucuri puteai usor sa te feresti de un glont. Pentru asta ele se foloseau.”

Au participat si anul trecut insa nu s-au prezentat atat de bine. Intr-un an ar fi reusit sa mai invete ca sa impresioneze juriul.

Andrei CLAPANIUC, CALARET: „In acest an am participat foarte bine. Ne-au laudat. Noi participam a doua oara si toti erau uimiti cum noi timp de un an am reusit sa obtinem astfel de rezultate. Noi am ajuns la acest rezultat. Suntem foarte bucurosi si speram ca la anul inca si mai bine o sa ne prezentam si o sa luptat pentru locul unu si doi.”

Calaretii spun ca petreceau ore in sir la antrenamente, iar acasa se intorceau plini de vanatai.

Romina CUTAEVA, CALAREATA: „In primul rand e foarte greu calul sa-l pregatesti, dupa asta si tu te pregatesti. Se sperie foarte des, daca ridici mana sau piciorul acum nu se sperie. Daca bati din palme tot se sperie. Vedeti reactioneaza.”

Romina Cutaeva, la 17 ani ai sai a  reusit sa ia locul doi la campionatul mondial de echitatie  in proba feminina. 10 ani de acrobatie a facut, dupa care s-a regasit in calarit.

Romina CUTAEVA, CALAREATA: “In primul rand a fost destul de greu pentru ca caii sunt straini. Acolo mergi tragi un biletel si calul care iti nimereste pe acela participi. Inainte de a participa ai o ora la dispozitie pentru a vedea ce reprezinta calul.”

Desi abia au revenit in tara, baietii se pregatesc intens pentru a castiga si alte trofee la competii internationale.

protv.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker