Social

Numărul cazurilor de HIV/SIDA în raionul Orhei crește alarmant

Numărul cazurilor de HIV/SIDA în raionul Orhei crește alarmant

Numărul persoanelor diagnosticate cu HIV/SIDA în raionul Orhei crește în ritmuri alarmante. Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică Orhei, citate de radioorhei.info, numărul cazurilor depistate, s-a dublat în ultimii 3 ani. În anul 2015, în raionul Orhei au fost diagnosticate 16 cazuri de HIV/SIDA, în anul 2016 cifra a urcat la 20 de cazuri, iar în 11 luni ale anului curent au fost înregistrate 33 de cazuri noi.

De menționat că acum 10 ani, în raionul Orhei erau înregistrate doar 9 cazuri de infectare cu HIV/SIDA.

În Republica Moldova la finele anului trecut au fost înregistrate și diagnosticate cu HIV/SIDA peste 11 mii de persoane.

În scopul informării publicului privind măsurile de prevenire a maladiei, de către specialiștii CSP Orhei, în conlucrare cu alți parteneri locali au fost realizate un șir de activități educaționale pentru diferite grupuri de populație. Potrivit CSP Orhei, la moment, în scopul identificării și diagnosticării precoce a infecţiei cu HIV este extins accesul la testare HIV prin oferirea testării de către instituţiile medicale şi ONG-uri.

Foto simbol webconsultas.com

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker