Evenimente

Deficit acut de cadre în Direcţia Finanţe Şoldăneşti

Pagina web a Consiliului Raional Şoldăneşti publică repetat anunţuri de angajare a cinci colaboratori în Direcţia Finanţe, din cei 12 specialişti conform organigramei. Este vorba de șef adjunct, șef secție elaborarea și administrarea bugetului, șef secție contabilitate bugetară, contabil-șef, specialist principal Direcție şi specialist superior secția elaborarea și administrarea bugetului și specialist secția contabilitate bugetară.

Potrivit şefului Direcţiei Finanţe Şoldăneşti, Iurie Prisăcari, aceste funcţii au devenit vacante pe parcursul ultimilor doi ani – unii colaboratori au plecat la pensie, alţii s-au concediat din diverse motive. Alte câteva funcţii sunt ocupate tot de pensionari, care în orice moment pot depune cerere de eliberare. Doritori de a ocupa posturile vacante nu prea sunt. Funcţia de șef adjunct, șef Secție elaborarea și administrarea bugetului, de exemplu, este liberă din octombrie 2017, spune dl Prisăcari, menţionând că cei care au răspuns la anunţurile Direcţiei ori n-au întrunit condiţiile funcţiei, ori au rămas dezamăgiţi de salariul propus.

„Şi mai există o problemă – incertitudinea privind soarta raioanelor or, lumea tot mai insistent vorbeşte despre o eventuală reformă administrativ-teritorială. În această situaţie un specialist bun, cu un loc potrivit de muncă, nu va risca, chiar dacă şi-ar dori să facă carieră în domeniul public”, a mai menţionat şeful Direcţiei.

Foto simbol. Sursa: e-contabilitate.info
Tudor Codreanu

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker