Evenimente

3 tineri din Şoldăneşti – învingători ai concursului de desen ”Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”

Antonela Iațco, Andrei Gligor și Mihai Pânzari din Șoldănești sunt printre cei 14 învingători ai concursului de desen ”Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”. 

Desen de Alexandru Guja.

 

Competiția este la a patra ediție și s-a desfășurat în perioada 12 octombrie – 24 noiembrie. Au fost invitați să-și demonstreze capacitățile tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ cu profil de arte plastice. Dânşii urmau să ilustreze prin intermediul desenului, într-un mod original și cu impact vizual, cele 12 politici de asigurare a climatului de integritate instituțională, cum ar fi conflictul de interese, favoritismul sau etica profesională a agenților publici. 

Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an concursul a fost organizat în două etape. Participanții au asistat la o sesiune de instruire privind tematicile care vor fi ilustrate în lucrări, după care au realizat schițele lucrărilor în cadrul unui atelier de creație. Talentul copiilor a fost apreciat de o comisie formată din reprezentanți ai CNA, parteneri de dezvoltare și mediul artistic.                                                                                                                                        La a IV ediție au participat 122 de tineri. Fiecare din cei 14 câștigători se va alege cu o tabletă grafică. Lucrările selectate vor fi incluse în Calendarul integrității – 2018, care va fi realizat în decembrie curent și va fi distribuit autorităților centrale și locale, precum și profesioniștilor din diferite domenii pentru cultivarea spiritului de toleranță zero faţă de corupție. Totodată, cele mai inspirate lucrări vor fi obiectul unei expoziții tematice, care se preconizează a fi desfășurată la începutul anului viitor.

Concursul este organizat de Centrul Național Anticorupție (CNA) cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei în cadrul proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA”, implementat de PNUD. Ceremonia de premiere a câștigătorilor se va desfășura în cadrul lucrărilor Conferinței Naționale Anticorupție 2017, care va avea loc la 12 decembrie.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker