Evenimente

O vulpe a molipsit de rabie trei câini

În satul Lalova din raionul Rezina a fost stabilit un caz de rabie (turbare). Acum câteva săptămâni, în urma unei încăierări, câinele unui gospodar din localitate şi încă doi căţeluşi au fost muşcaţi de o vulpe.

Peste câteva zile, câinele a muşcat o persoană. Încă peste câteva zile, când ambii căţeluşi au pierit, stăpânul a informat despre cele întâmplate Direcţia Raională pentru Siguranţa Alimentelor (DRSA) Rezina. La faţa locului, colaboratorii Direcţiei au prelevat probe, pe care le-au direcţionat pentru analize de laborator. Investigaţiile au stabilit că animalele decedate erau bolnave de rabie.

Potrivit informaţiei prezentate de Valentin Botnari, şeful Direcţiei Raionale pentru Siguranţa Alimentelor Rezina, câinele matur, care a rămas în gospodăria săteanului şi care la fel prezintă anumite semne de îmbolnăvire, a fost luat sub supraveghere. Sursa citată a mai menţionat că au fost întreprinse toate măsurile de localizare şi lichidare a focarului de rabie. Sub supraveghere de asemenea au fost luate toate persoanele care au fost în contact cu animalele bolnave.

Reporter ”C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker