Învățământ

Guvernarea intenţionează să reducă cheltuielile din educaţie

 Confruntată cu creşterea datoriilor publice şi amânarea asistenţei macrofinanciare din partea UE, Guvernarea de la Chişinău a elaborat un proiect de raţionalizare a cheltuielilor bugetare. După cum relatează mold-street.com, proiectul vizează în special domeniul educaţiei, unde în anii următori cheltuielile urmează a fi reduse cu 5-10 la sută, ceea ce ar însemna circa 200 milioane de lei anual.

Mold-street.com notează că în Planul de acţiuni al Guvernului şi Ministerului Educaţiei pentru anii 2016-2018 nu exista nicio menţiune despre o posibilă raţionalizare a cheltuielilor în sectorul educaţiei. Una din justificările principale ale acestei măsuri este frauda bancară care a dus la creşterea semnificativă a datoriei publice, dar şi la diminuarea sprijinului bugetar sub formă de granturi externe, inclusiv din partea UE.

Sursa citată mai notează că cheltuielile guvernamentale în R. Moldova sunt peste mediile din ţările în curs de dezvoltare şi din CSI, eficienţa acestora, mai ales în domeniile educaţie, sănătate, asigurări sociale este redusă comparativ cu alte state din regiune.

Foto simbol libertatea.ro

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker