ÎnvățământOrhei

După sesiunea suplimentară de BAC instituțiile de învățământ din Orhei și-au îmbunătățit rata de promovabilitate

În urma sesiunii suplimentare de bacalaureat rata de promovabilitate în instituțiile de învățământ din raionul Orhei, s-a îmbunătățit. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, la care se referă radioorhei.info,  la liceul ”Ion Luca Caragiale”, grație sesiunii suplimentare au reușit să promoveze încă 7 elevi,  iar la liceul ”Alecu Russo” încă 6 elevi.

Potrivit aceleași surse Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” se află pe locul 5 în republică printre instituțiile similare, la capitolul promovare. Aici examenul de bacalaureat a fost promovat de 104 din cei 116 elevi. La Colegiul de Medicină, diplomele de bacalaureat le vor primi 38 din cei 71 de elevi.

În republică la sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat din anul curent s-au înscris 4034 de candidați. Dintre aceștia, 1540 de candidați (cca 38%) au promovat examenul. După sesiunea suplimentară, numărul absolvenților care au susținut Bacalaureatul în acest an este de 13150, comparativ cu 12905 în 2017.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker