EvenimenteOrhei

Clădirea noii Judecătorii Orhei ar putea fi construită pe un teren al fostului gimnaziu-internat

Noua clădire a Judecătoriei Orhei poate fi construită pe un teren al fostului gimnaziu-internat din cartierul Bucuria. Acest lucru a devenit cunoscut în cadrul unor discuții la recenta ședință a Consiliului Raional Orhei. Astfel autoritățile raionale, în gestiunea cărora se află patrimoniul fostului internat, vor oferi terenul necesar construcției. În schimb, după finalizarea lucrărilor, clădirea actualei judecătorii ar putea fi transmisă în proprietatea Consiliului Raional, relatează radioorhei.info.

Construcția noii clădiri a Judecătoriei Orhei va costa cca 100 de milioane de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern, aprobate în noiembrie 2016 .Construcţia urmează să înceapă în anul 2018 şi să fie finalizată în anul 2020.

După fininisarea lucrărilor peste 5 mln de lei vor fi cheltuiţi pentru dotarea instituţiei cu mobilier şi tehnică de calcul. În total pentru optimizarea hărţii instanţelor judecătoreşti Guvernul prevede cheltuirea a cca 1,6 miliarde de lei.

Aceasta în contextul noii legi privind reorganizarea instanţelor. Potrivit acestei legi din cele 44 de instanţe de judecată câte sunt în prezent, până în anul 2027 vor rămâne doar 15. Judecătoria Orhei a fuzionat cu instanţele din Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti.

În perioada anilor 2010-2014, pentru reparaţia capitală a sediului actual al Judecătoriei Orhei (în imagine) au fost alocaţi circa 1,9 milioane de lei, iar în reparaţia clădirilor judecătoreşti din toată ţara au fost investiţi aproape 145 de milioane de lei.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker