SocialTelenești

Laborator pentru toată familia la bibliotecă

Trăim timpuri când tehnologiile informaționale joacă un rol tot mai mare în viața noastră. Chiar și copiii de doi ani pot să utilizeze cu ușurință o tabletă sau un telefon. Părinții se minunează, sunt mândri dar, din păcate, de multe ori nu reușesc să dezvolte creativ această abilitate timpurie a odraslelor. Pe de altă parte, această ocupație fură foarte mult din timpul de comunicare între părinte şi copil. Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” din Telenești vine cu o ofertă valoroasă pentru toată familia cu copii până la 12 ani: FAMILYL@B (Laborator de familie).

Psihologii susțin că o comunicare autentică le permite copiilor și părinților să-și dezvolte încrederea, sentimentele de stimă personală și bune relații cu cei din jur. Părinții, buneii, frații și surorile mai mari, sunt bineveniți la atelierele organizate de bibliotecă, unde împreună cu cei mai mici învață diverse funcții ale tabletei, aplicații educative pentru diferite vârste, cum să creeze împreună, toată familia, benzi desenate prin aplicații foarte simple.

Este important, că familiile își aleg singure temele pentru benzile desenate, iar din acest moment se declanșează cea mai interesantă și originală comunicare: când creezi aceste filmulețe cu copilul este mai ușor să înțelegi ce crede, ce simte el, iar părintele poate să–i explice într-un limbaj foarte atrăgător adevăratele valori umane: prietenie, dragoste, bunătate, dragoste de țară, toleranță, etc. Bibliotecara pune la dispoziția celor prezenți cele mai relevante resurse pentru inspirație: poezii, texte, povești, parabole, etc.

Copiii se obișnuiesc să vină la bibliotecă, sunt motivați să utilizeze conținuturile bibliotecii, iar modelul părintesc de creație îi mobilizează. Astfel părinții se vor apropia și mai mult de interesele și lumea interioară a copiilor și vor eficientiza comunicarea.

Proiectul FAMILYL@B este implementat în 12 biblioteci publice din raioanele Telenești, Râșcani și Florești. Ideea  serviciului este preluată de la Biblioteca Publică Orășenească Râșcani și replicată cu sprijinul Programului „Novateca”.

Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker