Centenarul Marii UniriEvenimente

Ideea înfrățirii Orheiului cu Bacăul a pornit de la o inițiativă civică

În imagine: Pavel Cucuruzean (la stânga) şi președintele Consiliului Judeţean Bacău Sorin Brasoveanu au făcut încă un pas pentru Re-Unire.

 

Inițiativa lui Pavel Cucuruzean, arhitect-șef la un birou de arhitectură din Orhei, de înfrățire a Consiliului Raional Orhei şi Consiliului Județean Bacău, a fost acceptată unanim de către consilierii raionali din Orhei. La o ședință recentă, administraţia raionului a lansat acţiunea ”Implică-te și tu!”, care îşi propune drept scop stimularea unor inițiative populare de apropiere a  celor două maluri ale Prutului. 

Pavel Cucuruzean ne-a relatat că de mai mulți ani colaborează cu Ordinul Arhitecților din România, participă în calitate de conferențiar din partea Uniunii Arhitecților din Republica Moldova în cadrul Programului transfrontalier „Moldova Reper – 2030”. Astfel, a decis să se angajeze plenar în promovarea raionului Orhei pe arena europeană, implicarea lui în diverse programe investiționale.

”Ideea unei relații de înfrățire cu Bacăul a fost salutată de către colegii mei de peste Prut, care au transmis mesajul nostru dlui Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Judeţean Bacău. Înfrățirea presupune stabilirea de parteneriate, schimburi de experiență, cooperarea între specialiști, consultații privind diverse practici participative, proiecte comune de atragere a investițiilor”, a menționat dl Cucuruzean.

Dumnealui este de părere că înfrățirea raionului Orhei cu județul Bacău este un prim pas din programul propus spre realizare.

„În curând, sper să apară și alte regiuni din România și Israel, care vor încheia tratate de colaborare cu noi. Raionul Orhei în câteva luni va beneficia de un eveniment pilot pentru Republica Moldova. Este vorba de un Forum transfrontalier, dedicat primarilor din raionul Orhei și specialiștilor pe domenii, care va aduce specialiști conferențiari cu renume european și programe europene. Consider că proiectul va avea o continuitate istorică şi cu beneficii pentru comunitate”, a adăugat arhitectul.

Consiliul Raional Orhei apreciază activismul civic al lui Pavel Cucuruzean și îndeamnă cetățenii raionului să-i urmeze exemplul.

 

Ion Cernei      

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker