Social

ANRE va stabili prețurile plafon la carburanți doar o dată la trei luni

Prețurile plafon la carburanții comercializaţi la stațiile PECO vor fi stabilite o dată la trei luni, după ce Parlamentul a votat vineri, în două lecturi, un proiect de modificare a Legii privind piața produselor petroliere, relatează agora.md.

Astfel, ANRE va stabili trimestrial prețurile plafon, în funcție de devierile cotațiilor Platts, și doar în cazul în care acestea sunt mai mari de 10%.

„ANRE ajustează prețul plafon pe parcursul trimestrului în cazul devierilor mai mari de 10% a cotațiilor Platts care duc la diminuarea prețurilor plafon, iar în cazul devierilor mai mari de 10% a cotațiilor Platts care duc la majorarea prețurilor plafon, Agenția este în drept să ajusteze prețurile plafon la solicitarea agenților economici”, se menționează în proiect.

De asemenea, proiectul prevede, ca și în prezent, interdicția de a comercializa cu amănuntul produsele petroliere principale la un preț ce depășește prețul plafon stabilit de ANRE.

Amintim că în ultimele luni Ministerul Economiei a atacat de câteva ori ANRE în instanță pentru ca să anuleze prețurile plafon stabilite de agenție pentru perioade de două săptămâni. Ulterior după ce judecata a venit cu anumite decizii, ANRE a anulat ordinele de majorare a prețurilor pentru benzina A-95 și motorină.

Tot în această perioadă au fost organziate și mai multe proteste ale unor asociații de automobiliști care și-au exprimat dezacordul față de aceste majorări.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker