Sănătate

Unii medici vor avea posibilitatea să-și deschidă propriul cabinet

Foto simbol publika.md

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care unii medici vor avea posibilitatea să-și deschidă propriul cabinet al medicului de familie.

Proiectul de lege își propune reglementarea activității asistenţei medicale primare, rolului medicilor de familie, posibilitatea exercitării independente a profesiunii de medic de familie, sporirea imaginii medicilor de familie, în special pentru tinerii specialiști, în vederea acoperirii mai bune cu medici de familie în zona rurală, sporirea încrederii pacientului în medicul său de familie, creșterea calității serviciilor medicale primare.

Cu alte cuvinte, unii medici, care vor dori să practice independent această profesie, vor putea solicita de la autoritățile locale încăperi pentru a-și deschide un cabinet al medicului de familie. Totodată aceștia vor avea un contract cu Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru ca să poată fi remunerați.

Premierul Pavel Filip a declarat că „pentru prima dată Guvernul vine cu un model prin care medicul de familie va primi mână liberă ca să practice liber meseria”.

„Asta înseamnă că ei vor putea să primească de la primărie posibilități ca să-și deschidă propriul cabinet medical. În final vom vedea ce sistem este mai bun: cel care există sau sistemul nou care urmează să-l aprobăm astăzi. Cred că ar trebui să facem și o unitate aparte care să supravegheze implementarea acestei reforme”, a declarat premierul.

Amintim că în numărul din 15 iunie c. CUVÂNTUL a publicat un interviu cu experta Ala Nemerenco, doctoră în medicină, directoarea Instituţiei Medico Sanitare Publice Clinica Universitară de Asistență Medicală. Referindu-se la această componentă a reformei în medicină, inițiată de Guvernul Filip, dna Nemerenco o califică totalmente inacceptabilă în condițiile R.Moldova și consideră că va conduce la o degradare și mai mare a situației din domeniul sănătății.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close