Sănătate

Unii medici vor avea posibilitatea să-și deschidă propriul cabinet

Foto simbol publika.md

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care unii medici vor avea posibilitatea să-și deschidă propriul cabinet al medicului de familie.

Proiectul de lege își propune reglementarea activității asistenţei medicale primare, rolului medicilor de familie, posibilitatea exercitării independente a profesiunii de medic de familie, sporirea imaginii medicilor de familie, în special pentru tinerii specialiști, în vederea acoperirii mai bune cu medici de familie în zona rurală, sporirea încrederii pacientului în medicul său de familie, creșterea calității serviciilor medicale primare.

Cu alte cuvinte, unii medici, care vor dori să practice independent această profesie, vor putea solicita de la autoritățile locale încăperi pentru a-și deschide un cabinet al medicului de familie. Totodată aceștia vor avea un contract cu Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru ca să poată fi remunerați.

Premierul Pavel Filip a declarat că „pentru prima dată Guvernul vine cu un model prin care medicul de familie va primi mână liberă ca să practice liber meseria”.

„Asta înseamnă că ei vor putea să primească de la primărie posibilități ca să-și deschidă propriul cabinet medical. În final vom vedea ce sistem este mai bun: cel care există sau sistemul nou care urmează să-l aprobăm astăzi. Cred că ar trebui să facem și o unitate aparte care să supravegheze implementarea acestei reforme”, a declarat premierul.

Amintim că în numărul din 15 iunie c. CUVÂNTUL a publicat un interviu cu experta Ala Nemerenco, doctoră în medicină, directoarea Instituţiei Medico Sanitare Publice Clinica Universitară de Asistență Medicală. Referindu-se la această componentă a reformei în medicină, inițiată de Guvernul Filip, dna Nemerenco o califică totalmente inacceptabilă în condițiile R.Moldova și consideră că va conduce la o degradare și mai mare a situației din domeniul sănătății.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker