Politic

„Minuni” fiscale în prag de alegeri parlamentare: impozite mai mici, scutiri mai mari și TVA redusă

Guvernul vine cu propunerea de a reduce impozitul pe venit pentru persoane fizice de la 18% la 12%, ceea ce ar însemna o cotă unică, reducerea atribuției angajatorului la bugetul de stat  a asigurării sociale de la 23% la 18 la sută.

„Vorbim acum exclusiv de sectorul corporativ, și dublarea scutirii personale, de la  11280 de lei la 24 de mii, adică, cei care primesc salarii sub minimul de existență, nu vor mai plăti impozite”, a anunţat marţi de la sediul PDM premierul Pavel Filip, potrivit unimedia.info.

Guvernul propune şi un regim special de impozitare a angajaților care au salarii de până la 10 mii de lei. Aceștia vor plăti un impozit fix de 500 de lei pe lună, dar asigurarea medicală și cea socială va reprezenta o plată pe lună de 1/12, adică rata anuală împărțită la 12 luni.

„În același timp, se măresc amenzile pentru ilegalități în domeniu. Adică cei care vor activa fără licență”. De exemplu, în cazul în care taximetristul nu oferă bon de plată, pasagerul va avea dreptul să nu plătească această călătorie.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker