Politic

„Minuni” fiscale în prag de alegeri parlamentare: impozite mai mici, scutiri mai mari și TVA redusă

Guvernul vine cu propunerea de a reduce impozitul pe venit pentru persoane fizice de la 18% la 12%, ceea ce ar însemna o cotă unică, reducerea atribuției angajatorului la bugetul de stat  a asigurării sociale de la 23% la 18 la sută.

„Vorbim acum exclusiv de sectorul corporativ, și dublarea scutirii personale, de la  11280 de lei la 24 de mii, adică, cei care primesc salarii sub minimul de existență, nu vor mai plăti impozite”, a anunţat marţi de la sediul PDM premierul Pavel Filip, potrivit unimedia.info.

Guvernul propune şi un regim special de impozitare a angajaților care au salarii de până la 10 mii de lei. Aceștia vor plăti un impozit fix de 500 de lei pe lună, dar asigurarea medicală și cea socială va reprezenta o plată pe lună de 1/12, adică rata anuală împărțită la 12 luni.

„În același timp, se măresc amenzile pentru ilegalități în domeniu. Adică cei care vor activa fără licență”. De exemplu, în cazul în care taximetristul nu oferă bon de plată, pasagerul va avea dreptul să nu plătească această călătorie.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close