EvenimenteOrhei

În Tabăra Prieteniei copiii au învăţat să evite pericolele

La Orhei s-a finalizat cea de-a 7-a ediție a Taberei Prieteniei, organizată săptămâna trecută de voluntarii Asociației Umanitare „Filantropia Creștină” a Bisericii Românești din Orhei și ai Asociației „Bambini în România” din Italia.

Potrivit parohia.md, la care face referire radioorhei.info,  peste 100 de copii din Orhei și satele învecinate au avut parte de distracție și instruiri utile în viața de zi cu zi. În acest an, programul taberei a fost unul tematic, având genericul ”112”.

În fiecare zi, copiii au intrat în rolurile de medici, pompieri, polițiști și agenți de pază, au fost instruiți cum să acorde primul ajutor medical, cum să se comporte în caz de incendii și cum să evite situațiile periculoase.

Săptămâna prieteniei a luat sfârșit printr-un eveniment deosebit organizat de către voluntari: pe lângă tradiționalele dansuri și jocuri, copiii au participat la un adevărat spectacol de talente, demonstrând calități deosebite la cântat, dansat, pictură și altele. Apoi au mărșăluit pe străzile Orheiului, alături de  echipaje de pompieri, polițiști, doctori și bodyguarzi, până la Biserica Ortodoxă Românească „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” – sprijinitoarea spirituală a Taberei Prieteniei. Aici reprezentanții serviciilor de urgență au primit diplome de recunoștință din partea părintelui paroh Sergiu Aga pentru merite deosebite în educația copiilor în privința pericolelor și a situațiilor de urgență, precum și în promovarea metodelor de depășire a acestora.

De diplome s-au învrednicit și toți voluntarii care s-au implicat activ în organizarea taberei și vor continua această lucrare și săptămâna viitoare, organizând o acțiune similară la Casa-internat pentru copii cu dizabilităţi din Orhei.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker