EvenimenteOrhei

În Tabăra Prieteniei copiii au învăţat să evite pericolele

La Orhei s-a finalizat cea de-a 7-a ediție a Taberei Prieteniei, organizată săptămâna trecută de voluntarii Asociației Umanitare „Filantropia Creștină” a Bisericii Românești din Orhei și ai Asociației „Bambini în România” din Italia.

Potrivit parohia.md, la care face referire radioorhei.info,  peste 100 de copii din Orhei și satele învecinate au avut parte de distracție și instruiri utile în viața de zi cu zi. În acest an, programul taberei a fost unul tematic, având genericul ”112”.

În fiecare zi, copiii au intrat în rolurile de medici, pompieri, polițiști și agenți de pază, au fost instruiți cum să acorde primul ajutor medical, cum să se comporte în caz de incendii și cum să evite situațiile periculoase.

Săptămâna prieteniei a luat sfârșit printr-un eveniment deosebit organizat de către voluntari: pe lângă tradiționalele dansuri și jocuri, copiii au participat la un adevărat spectacol de talente, demonstrând calități deosebite la cântat, dansat, pictură și altele. Apoi au mărșăluit pe străzile Orheiului, alături de  echipaje de pompieri, polițiști, doctori și bodyguarzi, până la Biserica Ortodoxă Românească „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” – sprijinitoarea spirituală a Taberei Prieteniei. Aici reprezentanții serviciilor de urgență au primit diplome de recunoștință din partea părintelui paroh Sergiu Aga pentru merite deosebite în educația copiilor în privința pericolelor și a situațiilor de urgență, precum și în promovarea metodelor de depășire a acestora.

De diplome s-au învrednicit și toți voluntarii care s-au implicat activ în organizarea taberei și vor continua această lucrare și săptămâna viitoare, organizând o acțiune similară la Casa-internat pentru copii cu dizabilităţi din Orhei.

 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close