Evenimente

Centrul de Investigații Jurnalistice, premiat la Gala Premiilor europene pentru societatea civilă

Centrul de Investigații Jurnalistice a fost premiat recent în cadrul Galei Premiilor europene pentru societatea civilă cu Mențiune specială pentru Comunicare și vizibilitate. Mențiunea specială a fost acordată pentru Campania „Banii publici sunt banii mei”, desfășurată în parteneriat cu Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, proiect susținut de Delegația UE la Chișinău și cofinanțat de organizația Endowment for Democracy.    

După cum relatează aanticcorupţie.md, concursul “Premii europene pentru societatea civilă” este organizat în premieră de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a recunoaște și a încuraja realizările și inițiativele organizațiilor societății civile la nivel național, regional și local, finanțate de UE, care au avut un impact durabil și pozitiv asupra democrației, a dezvoltării economice și a coeziunii sociale din Republica Moldova și care au promovat valorile europene.

Prima ediție a acestui concurs a culminat cu o Gală de Premiere care a recunoscut excelența în implementarea inițiativelor societății civile finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova.

Pe lângă cele cinci premii, au fost acordate câteva mențiuni speciale care vin să recunoască schimbarea promovată de societatea civilă pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, precum și pentru o bună comunicare cu aceștia.

Amintim că campania „Banii publici sunt banii mei” a fost desfășurată în perioada 2015-2017. În cadrul Campaniei 10 organizații neguvernamentale regionale, ghidate de AGER, mai mulţi jurnalişti de investigaţie au monitorizat achizițiile publice în 30 de autorități publice. Echipa de jurnaliști a Centrului de Investigații Jurnalistice a realizat peste 50 de investigații jurnalistice în care a scos în vileag scheme de corupțiegestionare frauduloasă a banilor publiciinterese de partid și legături dintre achizțiile publice și finanțarea partidelor politice. Cu mai multe investigaţii au contribuit la această campanile şi jurnaliştii de la săptămânalul CUVÂNTUL. Cele mai răsunătoare dintre acestea sunt “Tranzacţii dubioase cu imobile şi terenuri publice la Rezina care găuresc bugetul local”, “Extrageri ilegale de nisip din Nistru şi Prut: unii adună averi, iar ţara pierde”,  “Bani publici semănaţi în vant; 120 de mii de lei pentru iarba care nu a mai răsărit” ş.a.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker