Politic

Majorarile salariale promise de PD – o cacealma și o tentativă publică de corupere

Platforma Demnitate și Adevăr a studiat proiectul de lege, ce vizează majorările salariale, de fapt niște fărâmituri aruncate de către guvernare autorităților locale, se menţionează înt-un comunicat al mişcării.

Atragem atenția că urmează a fi majorate cu PÂNĂ la 50 % doar salariile persoanelor cu statut de demnitate publică (primari, viceprimari, pretori, vice-pretori, președinți și vicepreședinți ai raioanelor). Totodată, va crește cu PÂNĂ la 15 % remunerarea personalului tehnic (paznici, șoferi etc.), concretizează sursa citată.

Dar salariile funcționarilor publici din cadrul autorităților locale – secretarii consiliilor, angajații diverselor direcții și secții, contabili etc., vor rămâne neschimbate. De fapt, cea mai mare insuficiență de cadre există anume la acest nivel al administrației publice locale.

Aceste majorări, mai afirmă sursa citată, vizează doar câteva sute de demnitari – factorii de influență în regiuni – în scopul implicării plenare a acestora în campania electorală pentru Plahotniuc. Acești oameni vor fi “stimulați” să muncească pentru guvernare, de frica punerii pe rol a dosarelor penale. Adică, se aplică politica clasică a bâtei și turtei.

Totodată, prin această decizie discriminatorie regimul intenționat produce discordie în rândurile funcționarilor administrației publice locale.

În acest context, Platforma Demnitate și Adevăr cere majorarea salariilor TUTUROR angajaților autorităților locale cu cel puțin 50 %. “Noi am identificat și am publicat de mai multe ori eventualele surse de finanțare suplimentară din bugetul de stat, suficientă pentru mai multe majorări de salarii, pensii și resurse de alimentare a copiilor. Acestea sunt: anularea construcției Arenei Sportive în baza parteneriatului Plahotniuc-Dodon, anularea legii privind impunerea populației să recupereze miliardele furate în suma dublă și altele.

Pentru a atinge un nivel de salarizare suficientă pentru angajații autorităților locale în mod prioritar este nevoie de implementarea unei reforme reale de descentralizare financiară, administrativă și politică, reformă pe care Platforma DA o va realiza imediat după preluarea puterii în Republica Moldova, în conformitate cu proiectul de țară “Republica Moldova – o țară în  care să vrei să trăiești”, se mai menţionează în comunicat.

 

 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker