Știri

Moșia lui Vlad Filat a fost scoasă la licitație

Lichidatorul companiei Caravita Co SRL (fondată în anul 2011 de Sanda Filat și apoi ajunsă în proprietatea nepotului lui Vlad Filat, Vladimir Rusu), anunță pentru 6 august 2018, licitația „cu strigare” de comercializare a bunurilor acestui agent economic.

Averea scoasă la mezat este una impresionantă şi ca mărime şi ca valoare, fiind evaluată la circa 300 de milioane lei, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Astfel la licitaţie sunt expuse 77 de unităţi de transport: de la automobile la autotractoare, remorci, semănătoare şi stropitoare, evaluate de la un preţ de până la 10.000 de lei la circa un milion de lei.
Se vând şi numeroase imobile, inxclusiv 510 hectare de terenuri agricole în valoare de peste 52 de milioane lei amplasate în comunele Solonceni, Rezina, Zolotievca, Anenii Noi, Pervomaisc, Căuşeni, etc.

Cel mai de preţ imobil este un complex de recepţie, curăţare, uscare şi depozitare a cerealor cu capacitatea de 40.000 tone (prima etapă de construcţie) nefinalizat, aflat în satul Constantinovca, Căuşeni, care se vinde la pachet cu o casă de locuit şi un lot de 37 de ari. Totul la un preţ de aproape 87 milioane lei.

Caravita și dosarul Filat

Caravita Co SRL a fost fondată în septembrie 2011, în localitatea Zolotievca, Anenii Noi. Primul fondator a fost Sanda Filat, soția fostului premier Vlad Filat. După divorțul celor doi, proprietar în acte al companiei Caravita a ajuns Vladimir Rusu, nepotul fostului premier.

Spălare de bani în proporții deosebit de mari

O anchetă inițiată de Centrul Național Anticorupție și Procuratură a constatat că firma Caravita și alte companii afiliate ar fi beneficiat de credite de zeci de milioane de lei obținute ilegal de la Banca de Economii.
Totodată două rude ale liderului PLDM, Vlad Filat, Vladimir Rusu, proprietarul Caravita Co și tatăl acestuia, Ion Rusu au fost reținuți și apoi condamnați pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari și complicitate la tranzacțiile dubioase cu banii de la BEM.

În același dosar au fost reținuți și apoi condamnați Igor Cijov, administrator și Tatiana Roșioru, director financiar la firma Caravita Co. Dosarul Caravita a reprezentat o parte din investigațiile legate de fraudele de la Banca de Economii

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close