Știri

Care români vor fi obligați să-și schimbe buletinele de identitate sau pașapoartele?

Senatul României a votat un proiect care prevede înlocuirea literei “î” cu litera “â” în interiorul cuvintelor, în conformitate cu regulile Academiei. Prin urmare, mii de români vor fi obligați să-și schimbe buletinele de identitate sau pașapoartele.

Astfel, toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera “â” în locul literei “î”, iar toate actele de identitate vor trebui schimbate în acest sens.
Potrivit digi24.ro, toți românii al căror nume conține litera „î” sau care provin din localități a căror denumire conține această literă în interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Proiectul prevede însă că denumirii noii unități administrativ-teritoriale în actele de identitate, pașapoarte și permise de conducere se va realiza odată cu înlocuirea acestora la expirarea termenului de valabilitate. Totodată, la cerere, actele respective vor putea fi modificate înainte de expirare.

Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a noii legi, în care denumirile sunt înscrise cu “î”, își vor păstra însă valabilitatea, precizează profit.ro.
Proiectul de lege urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. Măsura a fost propusă în condițiile în care, după 1989, litera „î” în interiorul cuvintelor a fost înlocuită cu litera „â”, notează digi24.ro

Apropo, săptămânalul CUVÂNTUL chiar de la primul număr s-a condus de regulile Academiei Române, utilizând litera “â”.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close