Politic

Președinți de raioane şi primari, membri ai PD, nemulţumiţi de suspendarea asistenţei financiare din partea UE

28 de președinți de raioane din Republica Moldova, toţi membri ai Partidului Democrat, au adresat o scrisoare deschisă către diplomații europeni, ambasadorii aflați la Chișinău și demnitarii din Uniunea Europeană în urma Rezoluției adoptate de către Parlamentul European la 5 iulie c., prin care asistența macrofinanciară a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. Printre semnatari sunt şi preşedinţii raioanelor Orhei, Tudor Golub, Rezina, Eleonora Graur, Şoldăneşti, Svetlana Rotundu şi Teleneşti, Diana Manole.

Exemplul lor a fost urmat de 713 primari din Republica Moldova, la fel democrați şi afiliați Partidului Democrat.
Amintim că Parlamentul European, cu 343 de voturi din 538, a aprobat o Rezoluție, prin care a sistat pe o perioadă nedeterminată asistenţa financiară a R.Moldova. Pe de altă parte, Partidul Democrat, aflat la guvernare, a declarat că „Rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor, deoarece creșterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele și angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie inițiate unele noi”.

Iar acum o săptămână, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat că guvernarea ar impune mai mulți primari și președinți din diferite raioane ale țării să semneze o adresare către oficialii europeni care ar conține multiple plângeri precum că în urma Rezoluției Parlamentului European au de suferit oameni simpli, „care de dimineață până noaptea întreabă primarii dacă o să mai vină bani de la UE”.

Poză simbol / Sursa: agrointel

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker