EvenimenteRezina

Ca să fie mai frumos satul natal

Despre oamenii ce-şi iubesc satul, care nu sunt indiferenţi faţă de lucrurile bune ce se realizează în comunitate, contribuie la prosperarea baştinii vrem să relatăm în continuare.

Cinişeuţi este un sat mare, frumos, amplasat într-un loc pitoresc. Aici de peste 500 de ani locuiesc în bună înţelegere moldoveni, ucraineni, romi, ruşi.

Nu puţini cinişeuţeni au devenit renumiţi departe de baştină. Dar adevăraţi patrioţi sunt acei care locuiesc şi muncesc în sat, contribuind la prosperarea lui. Printre aceştea din urmă este şi Ana Maznic, care, fiind directoare executivă a Asociaţiei Obşteşti “Speranţa”, reuşeşte să implementeze mai multe proiecte menite să îmbunătăţească calitatea vieţii consătenilor, în special a celor de vârsta a treia.

Administraţia publică locală a hotărât să amenajeze un scuar în preajma oficiului poştal şi a pieţei agricole din sat, avându-i ca parteneri pe AO „Helpage International” şi pe oamenii care iubesc frumosul. De Sf. Ioan Botezătorul, a fost organizată o clacă, la care au participat peste 40 de persoane, plantând 30 de puieţi de tuie, pentru ca să avem în centrul satului un loc amenajat, frumos şi plăcut.

Se spune: ca să ai succes, ai nevoie de o echipă. Succesul AO “Speranţa” se bazează pe faptul că Ana Maznic are o echipă de voluntari, care se implică cu tragere de inimă în activităţile desfăşurate. Proiectele se implementează cu susţinerea financiară a primăriei, donatori externi cum ar fi Crucea Roşie din Elveţia şi Republica Federală Germană, agenţilor economici, consătenilor. Astfel, pentru procurarea celor 30 de puieţi de tuie „HelpAge International” a donat 7000 de lei. Cu alţi 5000 de lei au contribuit consătenii noştri Ludmila Cozacenco şi Ghenadie Şoitu.

La claca organizată pentru înverzirea şi amenajarea localităţii au participat multe familii, inclusiv soţii Maiumschi, Ana şi Alexei Cuşnir, consiliera locală Victoria Zabulica, toţi aducându-şi şi copiii să facă voluntariat, Maria şi Vasile Corcevoi cu nora şi nepoţii, Nicolae şi Victor Colesnic ş.a. (în imagine).

Ne dorim ca Bunul Dumnezeu să aibă în pază toată lumea de bună credinţă care a participat la un lucru nobil, frumos şi demn de urmat.

Liuba Golub,Valentina Lujan,
Eudochia Caravai

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker