Evenimente

Director nou la CNA

Şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a fost desemnat câștigător al concursului pentru funcția de director al instituţiei.

Pentru candidatura lui și-au dat votul majoritatea membrilor Comisiei parlamentare juridică pentru numiri și imunități. Pentru a fi confirmat în funcție, candidatura lui Bogdan Zumbreanu urmează a fi acceptată și de Parlament.

Numele lui Zumbreanu  figurează în mai multe cazuri pierdute de Republica Moldova la CEDO. Anterior, el a explicat pentru Ziarul de Gardă că fiecare dintre aceste cazuri a fost examinat și nu s-a confirmat vinovăția sa directă în aceste dosare.

Potrivit ultimei declarații de avere, Bogdan Zumbreanu deține în proprietate un apartament de 104 m2, procurat în 2013 și estimat la circa jumătate de milion de lei, și un Hunday Tucson, procurat în leasing anul trecut cu 500.000 de lei.

De asemenea, Zumbreanu indică în declarația sa de avere mai multe cadouri primite în ultimii ani. În 2015, cu ocazia zilei de naștere, el a primit în dar o armă evaluată la 149.000 de lei, cu ocazia căsătoriei din 2011 a primit daruri de 292.000 de lei. Cu ocazia zilei de naștere a copilului a primit daruri de 7.000 de euro.

În 2016, câștigătorul concursului pentru șefia CNA a avut un salariu de 200.000 de lei. De asemenea, oficialul are mai multe datorii. Un credit de aproape un milion de lei, contractat în 2013 de la „Victoriabank”, cu o dobândă de 8 % și un contract de leasing de 22.200 de euro, semnat în 2016, pentru mașina procurată.

Anticoruptie.md

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker