Economie

În 2018, bugetul Orheiului va fi mai mare

Bugetul-2018 al municipiului Orhei, cu un sold negativ de cca 10 mln de lei, a fost aprobat recent în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal. Potrivit proiectului de decizie, elaborat de Primărie şi votat de consilierii municipali, veniturile vor constitui 62,8 de milioane de lei, iar cheltuielile – peste 72,7 milioane de lei, relatează radioorhei.info.

Cele mai mari cheltuieli vor reveni educaţiei – peste 39,6 milioane (majoritatea transferați din Bugetul de Stat) și gospodăriei de locuințe și servicii comunale – peste 18,7 milioane de lei.

Autorităţile planifică să acopere soldul negativ din contul investițiilor Uniunii Europene oferite pentru implementarea unui proiect de eficientizare  energetică.

Apropo, o jumătate din veniturile municipiului Orhei (36 milioane de lei) le vor constitui transferurile din bugetul de stat. Restul veniturilor vor fi acumulate din diferite taxe locale, impozite pe bunuri imobiliare, pe venit de la persoanele fizice ș.a.

 Se prevede că impozitele pe bunurile imobiliare achitate de persoane fizice şi juridice vor aduce în buget cu peste 1 milion de lei mai mult faţă de anul curent, ceea ce înseamnă o creştere de peste 80%.

Și impozitul pe venit de la persoanele fizice se preconizează să aducă un spor considerabil în haznaua municipală de circa 2 milioane de lei, iar suma totală se ridică la 9,5 milioane de lei.

O altă sursă de venituri rămân taxele locale, unele dintre care au fost majorate considerabil și care se preconizează să întregească bugetul cu 9,78 milioane de lei.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker