Social

Sancțiuni mai dure pentru șoferii prinși în stare de ebrietate: Parlamentul a înăsprit pedepsele

Șoferii prinși beți la volan vor fi sancționați cu amendă de până la 25 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de până la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce autovehiculele pe un termen de la 6 luni la 1 an, relatează unimedia.

Parlamentul a examinat joi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative în acest sens. Totodată, se propune completarea Codului penal al Republicii Moldova cu un articol nou – privarea sau anularea de dreptul de a conduce mijloace de transport.

Privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport poate fi aplicată de instanţa de judecată pe un termen de la 1 la 3 ani. Anularea dreptului de a conduce mijloace de transport poate fi aplicată de instanţa de judecată, cu redobândirea ulterioară a permisului de conducere.

Proiectul prevede și procedura de înlăturare de la conducerea şi reţinerea mijlocului de transport. Astfel, se propune ca persoana care conduce mijlocul de transport se înlătură de la conducere dacă există temeiuri de a presupune că aceasta se află în stare de ebrietate inadmisibilă, produsă de alcool sau de alte substanţe. În aceste cazuri, persoana este obligată să accepte, la cererea organului de constatare, testarea alcoolscopică, examenul medical, prelevarea de sânge şi de eliminări ale corpului pentru analiză.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de plenul Parlamentului.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close