OrheiSănătate

Asistența medicală urgentă din raionul Orhei continuă să se modernizeze

Substaţia de asistenţă medicală urgentă din comuna Chiperceni, care deserveşte peste 13 mii de cetățeni din 12 localități învecinate, a  mai primit  încă o echipă  de  medici în rezultatul unui proiect de modernizare. De asemenea, localul a fost supus unor amenajări menite să schimbe calitativ modul de prestare a serviciilor medicale.

După cum ne-a relatat dl Lilian Croitoru, medic-șef al Stației de medicină urgentă Orhei, substația de la  Chiperceni dispune de sală de alertă, sală de instruire, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, încăperi sanitare. Totodată, este construit un garaj cu două boxe de protecție și staționare a 2 autoutilitare.

Colectivul a primit a doua ambulanță, care este dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital: butelii de oxigen portative, defibrilatoare, aspiratoare, cardiografe etc.

Dl Croitoru a precizat că  substația de la Chiperceni, fiind dotată cu doua echipe de medici, va face mai bine față obligațiunilor.

”Este un teritoriu mare, cu multe localități, relief complicat, iată de ce a doua echipă de medici cu o utilitară în plus, crearea unor condiții  adecvate trebuie să amelioreze cu mult acordarea ajutorului medical calificat”, a remarcat dl  Croitoru.

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți  Boris Golovin, deputat în parlamentul Republicii Moldova, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, Ion Voloșciuc, primarul de Chiperceni, manageri ai instituțiilor medicale din teritoriu și colaboratori ai CNAM.

În discursul său președintele raionului Orhei, Tudor Golub a menționat: „Dacă există o conlucrare eficientă între administrația publică centrală, locală și cetățeni, atunci luc-rurile decurg mult mai ușor și mai eficient. Doar împreună putem să realizăm lucruri frumoase!”

Acum un an s-a deschis o substație de urgență medicală la Mălăiești, cu două săptămâni în urmă – alta la Brănești. Astfel în raionul Orhei activează 10 substații, rețeaua de asistență medicală de urgență fiind una din cele mai mari din țară.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker